10 dôvodov, prečo sú zásnubné prstene s farebnými kameňmi lepšie než tie klasické diamantové

Najpredávanejšími zásnubnými prsteňmi sú klasické prstene s okrúhlymi ligotavými a žiariacimi diamantmi.

Avšak nie každej žene ulahodí klasika. Muži sa pri výbere prsteňa v žiadnom prípade nemusia riadiť tradíciami a môžu popustiť uzdu svojej fantázii. Každá žena je originál a zaslúži si originálny prsteň. Ak náhodou chystáte zásnuby, pravdepodobne sa so ženou svojich snov už veľmi dobre poznáte a tušíte, aký prsteň by jej urobil najväčšiu radosť. Pokiaľ však zatiaľ tápete, nikdy neuškodí rozšíriť si obzory a prekvapiť svoju budúcu polovičku niečím netypickým, farebným a sviežim.

Preto sme pre vás pripravili 10 dôvodov, prečo práve zásnubné prstene s farebnými drahokamami sú tou správnou voľbou. Ich lesk totiž očarí každú ženu tak, že určite povie áno!

  1. Originalita a nevšednosť

Väčšina zásnubných prsteňov má jeden veľký ligotavý ústredný diamant na krásnom krúžku zo žltého, bieleho alebo v poslednej dobe obľúbeného ružového zlata, ale originalita a nevšednosť vyžaduje viac. A presne to ponúkajú farebné drahokamy: nepreberné množstvo odtieňov a farieb, rozmanité tvary a stovky rôznych designov. Pre každú ženu sa nájde presne taký kúsok, ktorý ju dokonale vystihne a ktorý nebude na prste nosiť každá druhá.

  1. Široký výber

Pri farebných drahokamoch existuje jedna veľká výhoda. V cene, ktorú si môžete za zásnubný prsteň dovoliť, máte oveľa viac možností a zároveň môžete získať aj kvalitnejšie a väčšie drahokamy, ako keby ste tú istú sumu investovali do diamantu. Ak má vaša budúca nevesta rada žiariace farby, nájdete prakticky každú farbu, ktorú miluje – dokonca aj v niekoľkých rôznych druhoch drahokamov.

  1. Prsteň ako pre princeznú

K popularite zásnubných prsteňov s drahokamami prispel najmä nádherný zafírový prsteň, ktorý dostala k zásnubám dnes už vojvodkyňa Kate od princa Williama. Mnoho párov na celom svete sa týmto prsteňom inšpirovalo, a ten sa tak stal nepochybne jedným z najnapodobovanejším šperkom v histórii. Vôbec sa tomu ale nedivíme. Ktorá žena by sa nechcela občas cítiť ako princezná?

  1. Výber podľa obľúbenej farby

Ako sme spomínali vyššie, ak má vaša priateľka rada farby, nebojte sa siahnuť po farebnom drahokame. Pozrite si kamene jej obľúbenej farby alebo si vyberte podľa jej mesačného znamenia. Vyberať môžete aj podľa významu a liečivej schopnosti daného farebného kameňa.

  1. Farebné diamanty alebo dva v jednom

Klasický ligotavý diamant je nestarnúca klasika a to najmä na zásnubných prsteňoch. Možno vaša milá miluje modrú alebo zelenú farbu, ale radi by ste jej dali diamantový prsteň, pretože vám nestačia len drahokamové. Nezúfajte! Môžete siahnuť po farebných diamantoch, ktoré sú dostupné vo všetkých farbách. Nič nepokazíte ba získate, keď sa rozhodnete dať jej trendy diamantový zásnubný prsteň, na ktorom budú farebné diamanty.

  1. Prstene i pre milovníčky čiernej

Určite to poznáte, sú medzi nami ženy, ktoré zbožňujú elegantnú čiernu farbu. Veď viete, ako sa hovorí: „budem nosiť iné farby, ak budú tmavšie a elegantnejšie ako čierna farba“. Práve u takýchto žien slávia veľký úspech trblietavé čierne diamanty na zásnubných prsteňoch. Okrem čiernych diamantoch ich môžete očariť unikátnym čiernym zlatom, či už na prsteni alebo náušniciach. Okamžite sa do nich zamilujú!

  1. Zaujímavý dizajn

Extravagantnú priateľku určite nesklamete, ak jej podarujete zásnubný prsteň so zaujímavým dizajnom, ktorý z neho vytvoril umelecké dielo. Či už to bude motívom, tvarom alebo množstvom drahokamov.

  1. Eternity prstene ako symbol vašej večnej lásky

Eternity prstene sú také, ktoré sú po celom svojom obvode obkolesené diamantmi alebo drahokamami. Sú skutočne odvážne a neskonalo krásne. Dokonale svojou farebnosťou a leskom oslnia okolie.

  1. Ružové zlato najlepšie doplní morganit

K niektorým kovom a odtieňom zlata sa viac hodia farebné drahokamy než diamanty. Napríklad žlté zlato tvorí ideálnu dvojku so zeleným smaragdom, zatiaľ čo krásny svetlo ružový drahokam morganit sa priam spája s ružovým zlatom. Nasaďte svojej milovanej zásnubný prsteň z ružového zlata spolu s ružovým morganitom! Tento drahokam bol pomenovaný podľa veľmi bohatého nadšenca a milovníka šperkov, bankára J. P. Morgana. Hovorí sa, že tento farebný drahokam je kameňom lásky a súcitu a dáva sa ako vyjadrenie lásky a hlbokých citov.

  1. Perla pre milovníčku elegancie

Perly poznáme zväčša ako krásne náramky alebo náhrdelníky. Novým trendom sú ale perly na prsteňoch. Elegantné zásnubné prstene s odkazom na jemnosť, takými sú tie, ktoré majú perlu. Tá symbolizuje čistotu, vyrovnanosť a lojalitu, čo odkazuje aj na grécky mýt, v ktorom sú perly slzami radosti bohyne lásky Afrodity, ktoré vyronila, keď sa zrodila z morskej peny. Perly sú symbolom lásky, jednoty a čistoty, navyše existujú v množstve nádherných farebných odtieňoch.

Dúfame, že sme vám predostreli zaujímavé dôvody, prečo sa netreba báť netypických drahokamových šperkov, a ukázali sme vám, že sa svojou krásou a leskom skutočne vyrovnajú aj tým diamantovým.

 

Článok pripravilo klenotníctvo Eppi.

Chod hore