Najlepšia tekvicová nátierka akú ste kedy mali! Aj vaše deti, ktoré nemajú rady tekvicu si ju zamilujú

Táto nátierka sa podáva klasicky s chlebom a musíme povedať, že chutí úžasne. Možno ste sa s ňou už niekde stretli aj na pultoch obchodov, ale ak si ju pripravíte doma, jej chuť bude oveľa lepšia. Navyše budete vedieť z čoho pozostáva a že vám nespôsobí žiadne alergické reakcie.

Okrem iného je vhodná aj pre tých, ktorí si dávajú pozor na figúru, pretože táto nátierka sa dá jesť aj v noci. Pre najlepšie zachovanie všetkých živín vám jej príprava potrvá len 30 minút!

Potrebujete:

  • 1 tekvica (1 kg)
  • 1 cibuľu
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • 125ml vody
  • 2 mrkvy
  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup:

  1. Tekvicu umyte, zbavte šupky, podľa potreby odstráňte jadierka a nakrájajte ju na malé kocky.
  2. Smažte ju zo všetkých strán na 3 polievkových lyžiciach oleja.
  3. Cibuľu najemno nakrájajte, mrkvu nastrúhajte, osmažte na zvyšnom oleji a pridajte k tekvici.
  4. Ku všetkému pridajte vodu a nechajte dusiť na miernom ohni približne 10 minút. Nezabudnite pravidelne miešať.
  5. Pridajte paradajkový pretlak, cukor, soľ, korenie, premiešajte a duste ďalších 10 minút.
  6. Nechajte zeleninu mierne vychladnúť a všetko rozmixujte ručným mixérom. Lahodná nátierka je na svete!

V prípade, že si ju chcete zakonzervovať, zeleninovú zmes musíte priviesť až ku varu.

Ak máte radi ostrejšie chute, pri dusení si do zeleniny pridajte 1/2 čajovej lyžičky mletej horčice a pár strúčikov pretlačeného cesnaku.

Na vrchole tekvicovej sezóny sa vám recept na túto nátierku určite zíde!

Prajeme dobrú chuť!

thumb-840x440

zdroj: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Táto nátierka sa podáva klasicky s chlebom a musíme povedať, že chutí úžasne. Možno ste sa..." />