Recept na slaninu v náleve si pýtali všetci z mojej rodiny. Ide o zdraviu prospešnú pochúťku, ktorú robili aj naše staré mamy

Ponúkame vám recept na nezvyčajnú prípravu slaniny. Vaše chuťové bunky budú v roztržení a vy, aj napriek konzumácii tukov, ostanete zdraví!

Ingrediencie

  • 2kg slaniny
  • 220g soli
  • 1,250 l vody
  • 3-5 bobkových listov
  • 10ks celého čierneho korenia
  • 5-8 strúčikov cesnaku

Postup

  1. Pripravte si soľný roztok. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ, dajte na plameň a miešajte, aby sa soľ rozpustila. Priveďte k varu a následne odstráňte z ohňa.

как засолить сало

  1. Narežte si slaninu na malé alebo väčšie kúsky a poukladajte ich do 3 litrového pohára (ak nemáte, bude stačiť aj niekoľko menších). Naukladajte ich natesno a striedavo medzi plátky slaniny dajte umyté bobkové listy nasypte čierne korenie a prelisovaný cesnak.

как засолить сало

  1. Nalejte do vnútra vychladený soľný roztok a prikryte vrchnákom, nezatvárajte. Nechajte postáť pri izbovej teplote cez noc a potom vložte do chladničky na 10-14 dní.

как засолить сало

Slanina je výborná pre naše zdravie, pretože v sebe má kyselinu arachidonovú, ktorá chýba rastlinným tukom. Táto látka je súčasťou imunitných procesov a metabolizmu cholesterolu. Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny vás ochráni pred chorobami a zabezpečí odstránenie rádionuklidov z vášho organizmu.

Buďte zdraví a nezabudnite sa podeliť o tento recept aj s vašimi priateľmi!

zdroj: Sovkusom.ru

 

Chod hore