Tento recept na jablkový koláč ma naučila moja STARÁ MAMA a nedá naňho dopustiť celá moja rodina. Chutí každému!

Mám rada pečenie, v ktorom je trochu cesta a veľa plnky. Delikátny, jemný a aj napriek tomu, že obsahuje menej kalórii, nestratí na svojej úžasnej chuti.

Najchutnejší koláč, aký som kedy ochutnala, pripravila moja babička. Niet divu, že ho nazvala neviditeľným. Jeho tajomstvo sa ukrýva v jablkách, ktoré sú narezané na tenké plátky. Samozrejme, že v koláči je aj klasické cesto, ale iba v malom množstve, takže si to ani nevšimnete. Ak si vaša duša žiada pochutiť si na niečom rafinovanom, vieme ako na to…

  яблочный пирог на молоке  

Ingrediencie

  • 90ml mlieka
  • 60g polohrubej múky
  • 100g cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica koňaku
  • 4 jablká
  • 3 polievkové lyžice vlašských orechov

Príprava

Vyšľahajte 2 vajíčka s cukrom, aby vám vznikla pena. Pridajte múku, prášok do pečiva, olej, mlieko a koňak.

яблочный пирог простой

Narežte jablká na tenké plátky a vložte do vzniknutého cesta.

   яблочный пирог без теста  

Vymastite formu na pečenie maslom, vložte do nej cesto a pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov.

яблочный пирог быстрый  

Zmiešajte 1 vajíčko s cukrom a dvomi lyžicami rozpusteného masla. Vylejte na hotový koláč a na vrch pridajte orechy. Pečte ešte ďalších 15 minút.

  

To je vôňa! Teraz už viete, ako si upiecť lahodný jablkový koláč. Podľa chuti si môžete k jablkám pridať aj škoricu, štipku muškátoveho oriešku alebo mletý zázvor. Koňak sa dá nahradiť aj iným aromatickým likérom napríklad griotkou.

Recept ako stvorený do jesenného počasia!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore