V súčasnej dobe sa v regáloch supermarketov nachádza množstvo rôznych druhov kečupov. Prečo by ste ich kupovali, keď sa dajú pripraviť doma a hlavne z prírodných ingrediencií?
Pripravte si ho podľa nasledujúceho receptu a nebudete ľutovať!
Potrebujete:
- 3 kg paradajok
- 500 g jabĺk
- 250 g cibule
- 1 PL soli
- 220 g cukru
- 50 ml jablčného octu
- Korenie podľa chuti: čierne, čili papričky a podobne
Všetky ingrediencie si narežte a varte, kým cibuľa nezmäkne. Potom si všetko rozmixujte v mixéri a opäť povarte, kým zmes nezhustne (približne 50 minút). Počas varenia pridajte soľ, cukor, dva druhy korenia a jablčný ocot. Keď zhustne, odstráňte ho z plameňa, rozlejte do sklenených nádob a uzavrite.
Chuť kečupu bude závisieť od odrody jabĺk. Môžete si ho vyskúšať uvariť s kyslým alebo sladkým ovocím a pridať cesnak či iné koreniny.
Pokúste sa toho urobiť čo najviac, aby ste ho nezjedli skôr, ako bude zima klopať na dvere!
zdroj:takprosto.cc