Pripravte si domáce kondenzované mlieko len za 15 minút! Prírodné, voňavé a husté…

Kondenzované mlieko, známe u nás aj pod názvom „salko“, symbolizuje bezstarostné detstvo a pochúťku, ktorú mali radi takmer všetci. Dávam si ho nielen do kávy či ako sladkosť, ale aj na zlepšenie nálady, ak už ani čokoláda nevie pomôcť.

Pripravte si ho aj vy podľa nášho návodu a nemusíte sa obávať možnosti, že by sa vám nevydarilo!

Potrebujete:

  • 200ml mlieka
  • 200g práškového cukru
  • 20g masla

Postup:

Zmiešajte si v hrnci všetky tri suroviny.

Položte hrniec na mierny oheň a miešajte, dokiaľ sa maslo a cukor nerozpustia. Keď zmes začne peniť, je to jasný dôkaz, že sa začína variť.

Zvýšte plameň, pokračujte vo varení a nezabudnite na stále miešanie. Ak začne zmes príliš peniť, pomaly znížte plameň. Po tom, čo mliečna zmes zovrie, povarte ju ešte presne 10 minút.

Odstráňte hrniec zo sporáka a vložte ho do studenej vody. Tým zabezpečíte, že sa kondenzované mlieko ochladí a zhustne.

Vylejte ho do vhodnej nádoby na skladovanie. Dôležité je, aby to bolo uzatvorené a položené na suchom mieste v chladničke.

Prajeme vám chutné mlsanie!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore