Jednoduchý recept, ako si z kuracieho mäsa urobíte za chvíľu chutnú roládu, za ktorú vám rodina vybozkáva ruky

Predstavujeme vám ten najchutnejší predkrm z kuracieho mäsa. Príprava je veľmi jednoduchá, hoci na prvý pohľad to vyzerá na niekoľkohodinovú prácu.

Kuraciu roládu si môžete urobiť večer a ušetríte tak čas v deň, kedy ju budete podávať napríklad na slávnostnom obede.

Ingrediencie:

  • 1 menšie kurča
  • 500g šampiňónov
  • Balíček pražených pistácií (približne 100g)
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie podľa chuti

куриный рулет с грибами

Postup:

Opatrne odstráňte kožu z kuraťa. Mäso oddeľte od kosti a narežte ho na plátky strednej veľkosti.

как снять кожу с курицы

Huby a cibuľu si jemne osmažte na malom množstve rastlinného oleja a nechajte vychladnúť.

грибы с луком на сковороде

Pistácie očistite od škrupinky a trochu ich podrvte. Následne ich zmiešajte so šampiňónmi a mäsom. Okoreňte, osoľte a dôkladne premiešajte.

очищенные фисташки

Plnku vložte do kuracej kože a zaviňte do rolády. Na pomoc môžete použiť aj špagát.

Roládu zabaľte do alobalu, konce zatočte, vložte do rúry na 50 minút a pečte pri teplote 180-200 stupňov. Hotovú roládu nechajte vychladnúť a potom ju umiestnite na niekoľko hodín do chladničky.

Mäsovú lahôdku zbavte alobalu a narežte na plátky. Šťavnaté kura v kombinácii s voňavými hubami a farebnými pistáciami vyzerá a chutí úžasne! Vaša návšteva bude s týmto predjedlom určite spokojná.

Páči sa vám tento recept? Zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi!

куриный рулет в фольге

zdroj:takprosto.cc

Chod hore