Famózna piškótová torta s gaštanovým pyré pripravená bez pečenia! Torta je priam luxusná!

Spoznajte úžasnú chuť nepečenej torty s chuťou gaštanového pyré. Gaštanové pyré je netradičné, ale neskutočne lahodné, vďaka svojej sýtej chuti kandizovaných gaštanov. Zoženiete ho v špecializovaných obchodoch, alebo veľkých marketoch.

Torta s touto chuťou gaštanov sa snúbi s jemnou, vyšľahanou smotanou. Táto variácia je úplne božská, neodolateľná a výnimočná. Torta je priamo luxusná. Pomocou nášho receptu si ho môžete dopriať aj doma. Rodina Vám za tento chuťový zážitok bude bozkávať ruky.

ingrediencie

– 2 balíčky gaštanového pyré
– 15 dkg mletých sušienok
– ½ l mlieka
– trochu rumu
– piškóty
– Cukor podľa chuti
krém
– 2 balíčky vanilkového pudingu
– 1 l mlieka
– 20 dkg cukru
– 25 dkg masla
– Navrch smotana na šľahanie

postup

1) Zmiešajte gaštanové pyré, mleté, alebo drvené sušienky, cukor, rum a mlieko. Dobre spracujte. Zmes vtlačte na dno tortovej formy.

2) Uvarte klasickým spôsobom puding. To znamená, že začnete variť mlieko s cukrom a potom do neho pridáte mlieko, v ktorom ste rozmiešali pudingový prášok. Akonáhle puding uvaríte, ihneď do neho pridajte maslo. Až všetko vychladne, je čas tortu iba poskladať.

3) Sušienkové dno potrite jednou polovicou pudingového krému. Na túto vrstvu naskladajte piškóty. Tie potrite druhou polovicou pudingu.

4) Vyšľahajte si smotanu na šľahanie a potrite ňou samotný vrch torty. Tortu nechajte vychladiť cez noc.

Zdieľajte tento super recept na piškótový tortu s gaštanovým pyré aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Pre viac chutných receptov klikni na tento odkaz. 

Chod hore