S týmto tajomstvom si pripravíte chutnú a mäkkú hovädziu pečienku, ktorú zjete na jedno posedenie

Pečeň je vedľajší produkt s vysokou výživovou hodnotou. Je skvelou alternatívou k mäsu a v niektorých prípadoch ho dokonca dokáže svojou chuťou predbehnúť, len treba vedieť ako na to. Čerstvá hovädzia alebo teľacia pečeň je cenovo dostupná a obľúbená potravina, ktorá navyše pomáha zvýšiť hladinu hemoglobínu v krvi.

Potešíme vás receptom na najjemnejšiu pečeň, akú ste kedy jedli. Vaši rodinní príslušníci sa pri pohľade na jej prípravu nebudú vedieť dočkať.

жареная говяжья печень

Ingrediencie

  • 600g hovädzej pečene
  • 1 vajíčko
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy
  • 1 cibuľa
  • Rastlinný olej na smaženie
  • Kukuričná múka na obaľovanie

Postup

Pečeň umyte, osušte, zbavte sa prípadných blán a nakrájajte na veľké kusy.

Pripravte si marinádu: v miske si rozmiešajte vajíčko so soľou, cukrom, jedlou sódou a pretlačeným cesnakom. Nalejte marinádu na pečeň a vložte do chladničky približne na 2 hodiny alebo na celú noc.

как пожарить печень

  

Olúpanú cibuľu nakrájajte na krúžky a smažte na malom množstve rastlinného oleja.

маринад для печени

Vyberte pečeň z chladničky a každý kúsok obaľte v kukuričnej múke. Vložte ich do rovnakej panvice kde bola cibuľa, pridajte trochu oleja a smažte dozlatista z oboch strán (3 minúty z každej strany).

жареный лук

Keď už je pečeň hotová, posypte ju opraženou cibuľkou, premiešajte, prikryte vekom a nechajte dusiť približne 5 minút. Urobte si skúšku správnosti – ak už nie je po rozrezaní pečeň ružovkastá, máte navarené!

жареная говяжья печень

Každý kúsok pečene bude mäkký, voňavý a jedinečne chrumkavý. Pripravte si ju aj vy a nebudete ľutovať!

Povedzte o tomto chutnom recepte aj svojim priateľom – určite ocenia, ak tento článok budete zdieľať na Facebooku.

жареная говяжья печень

zdroj: takprosto.cc

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “S týmto tajomstvom si pripravíte chutnú a mäkkú hovädziu pečienku, ktorú zjete na jedno posedenie”