Pečeň je vedľajší produkt s vysokou výživovou hodnotou. Je skvelou alternatívou k mäsu a v niektorých prípadoch ho dokonca dokáže svojou chuťou predbehnúť, len treba vedieť ako na to. Čerstvá hovädzia alebo teľacia pečeň je cenovo dostupná a obľúbená potravina, ktorá navyše pomáha zvýšiť hladinu hemoglobínu v krvi.
Potešíme vás receptom na najjemnejšiu pečeň, akú ste kedy jedli. Vaši rodinní príslušníci sa pri pohľade na jej prípravu nebudú vedieť dočkať.
Ingrediencie
- 600g hovädzej pečene
- 1 vajíčko
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky sódy
- 1 cibuľa
- Rastlinný olej na smaženie
- Kukuričná múka na obaľovanie
Postup
Pečeň umyte, osušte, zbavte sa prípadných blán a nakrájajte na veľké kusy.
Pripravte si marinádu: v miske si rozmiešajte vajíčko so soľou, cukrom, jedlou sódou a pretlačeným cesnakom. Nalejte marinádu na pečeň a vložte do chladničky približne na 2 hodiny alebo na celú noc.
Olúpanú cibuľu nakrájajte na krúžky a smažte na malom množstve rastlinného oleja.
Vyberte pečeň z chladničky a každý kúsok obaľte v kukuričnej múke. Vložte ich do rovnakej panvice kde bola cibuľa, pridajte trochu oleja a smažte dozlatista z oboch strán (3 minúty z každej strany).
Keď už je pečeň hotová, posypte ju opraženou cibuľkou, premiešajte, prikryte vekom a nechajte dusiť približne 5 minút. Urobte si skúšku správnosti – ak už nie je po rozrezaní pečeň ružovkastá, máte navarené!
Každý kúsok pečene bude mäkký, voňavý a jedinečne chrumkavý. Pripravte si ju aj vy a nebudete ľutovať!
Povedzte o tomto chutnom recepte aj svojim priateľom – určite ocenia, ak tento článok budete zdieľať na Facebooku.
zdroj: takprosto.cc