Pizza – pravdepodobne najrozšírenejší produkt talianskej kuchyne. Tento pokrm môžete ochutnať takmer vo všetkých krajinách na svete, ale všade je rozličná. Pizza sa pevne zakorenila aj v našom menu.
Existuje množstvo rôznych druhov tohto pokrmu. Dnes vám ponúkame prípravu zeleninovej pizze, ktorá vás nenechá ľahostajným. Stane sa vaším obľúbeným jedlom z talianskej kuchyne.
Pizza so zeleninou
Ingrediencie:
500 g múky
½ – 1 pohár vody
100 g smotanového masla
Štipka cukru
Štipka soli
4 rajčiny
2 baklažány
1 bulharská paprika
2 cukety
300 g syra
200 g smotany
1 pol. lyžica rastlinného oleja
1 čaj. lyžička kurkumy
3 pol. lyžice provensálskeho korenia
Príprava
Pripravte si všetky ingrediencie.
Vyvaľkajte cesto podľa plechu a vložte ho do trúby na 15 – 20 minút.
Príprava omáčky: môžete si ju pripraviť aj skôr, ale je dôležité, aby vo chvíli zalievania bola horúca. Zmiešajte ingrediencie (200 g smotany, 1 pol. lyžica rastlinného oleja, 1 čaj. lyžička kurkumy, 3 pol. lyžice provensálskeho korenia) a varte 2-3 minúty.
Poduste cuketu.
Poduste baklažány na rastlinnom oleji do zlatistej kôrky.
Vyberte z trúby základ, vymastite ho omáčkou a na vrch poukladajte cuketu a baklažány.
Nasypte bulharskú papriku.
Polejte omáčkou a vložte to do trúby na 5-7 minút.
Vyberte to z trúby a na povrch naukladajte rajčiny.
Polejte omáčkou.
Posypte syrom.
Pečte v trúbe niekoľko minút.
Všetko úsilie spojené s prípravou pizze, stojí za to. Takú lahodnú pizzu ste ešte nejedli. Pokúste sa pripraviť toto kulinárske umenie a zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi.
zdroj:takprosto.cc