Krémový makovník z hrnčeka s kyslou smotanou a marmeládou! Hotový je za pár minút!

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame, že sú suché, drobia sa a sú nič moc. Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmiznú počas žmurknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky.

Avšak po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť túto makovú buchtu s marmeládou piecť potajomky. Inak sa po nej totiž okamžite zapráši. Kombinácia vanilky a višňovej marmelády je úžasná.

ingrediencie

– 250 g maku
– 1 hrnček polohrubej múky
– 1 hrnček práškového cukru
– 1 prášok do pečiva
– 1 hrnček mlieka
– 2 lyžice slnečnicového oleja
– 1 vajce
– 450 g višňovej marmelády

krém
– 1 vrecúško vanilkového pudingu
– 3 lyžice cukru
– 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu

postup

1) Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.

2) Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.

3) Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriate šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.

4) Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.

5) Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovú zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.

6) Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste Marmeladu, vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča.

Zdieľajte tento báječný recept na makovník s marmeládou z hrnčeka aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Chod hore