Zobral pizza cesto a uprostred dal pohár. A o minútu neskôr? Potečú vám slinky

Dnes pre vás máme recept na čokoládovú hviezdu, lenže to nie je len tak obyčajná hviezda, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Je totiž plnená Nutellou a to už predsa stojí za to ju skúsiť, alebo nie?

Všetko, čo na túto hviezdičku budete potrebovať, je akékoľvek cesto na pizzu. Buďto také, kam pridáte len vodu alebo v niektorých obchodoch kúpite už hotové. V podstate môžete použiť aj klasické lístkové cesto.

Cesto si rozvaľkajte na jednotlivé kruhy. Takých kruhov budete potrebovať aspoň 3 alebo 4.

Potom si nechajte na pár sekúnd rozohriať Nutelu v mikrovlnnej rúre a potrite s ňou všetky kruhy. Počas potierania jednotlivé kruhy skladajte na seba.

Pomocou malých pohárov si uprostred urobte menšie kruhy. Ten vám poslúži ako stred hviezdy.

Pomocou ostrého noža si kruh Rozrežte na štvrtiny, potom osminy a nakoniec na šestnástinu. Rez vždy ťahajte od okraja menšieho poháre, ktorý ste umiestnili do stredu kruhu, pretože potrebujeme, aby bol stred neporušený.

Teraz prichádza na rad tá najťažšia časť. Každý plátok, ktorý nám pri krájaní vznikol, otočíme 2x. A teraz pozor! Zakaždým zvolíme iný smer, raz ho otočíme v smere hodinových ručičiek, druhýkrát proti smeru a takto opakujeme u každého plátku.

Teraz už len stačí každý koniec plátku navzájom spojiť. Len postačí, keď ich k sebe pritlačíme a je hotovo!

V tejto chvíli už len vašu hviezdu potrite buďto bielkami alebo olejom a dáte do rúry.

Čokoládovú hviezdu budete piecť pri 180 ° C asi 15 minút. Správne by mala mať zlatohnedú farbičku a najlepšie je, keď ju budete svojim hosťom podávať ešte teplú. Prajeme dobrú chuť!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Zobral pizza cesto a uprostred dal pohár. A o minútu neskôr? Potečú vám slinky”