Syr je veľmi obľúbený vo všetkých kútoch sveta. Existujú rôzne druhy od plesňových, po tvrdé syry na strúhanie. Aj vy si iste radi dáte syr a máte svoj obľúbený druh. Ak by ste si chceli pripraviť svoj vlastný, skúste tento recept.
Už počas troch hodín si dokážete pripraviť lahodný domáci syr v pohodlí domova. Máte tak kontrolu nad výrobou a použitými surovinami, získate lahodnú pochúťku bez konzervantov a iste si pochutnáte.
zloženie
1 l mlieka
1 polievková lyžica soli
200 až 300 g kyslej smotany
3 vajcia
Príprava
Vlejte mlieko do hrnca a pridajte soľ a zohrejte.
Zmiešajte kyslú smotanu s vajcami.
Akonáhle mlieko začne vrieť, pridajte zmes smotany a vajec a dobre premiešajte. Povarte 5 minút a zmes stále miešajte, akonáhle sa začne syr oddeľovať, preceďte ho.
Nechajte syr odstáť v chladničke po dobu niekoľkých hodín a potom ho môžete konzumovať.
Skúste pridať rôzne druhy korenia, či byliniek a získate zakaždým inú chuťovú variantu.