Jednoduchá nepečená torta zo sušených sliviek

Aby si uhostil chutným dezertom a prekvapil svojich blízkych, nie je potrebné byť vynikajúcim kuchárom, miešať cesto pol dňa a behať k trúbe každých 5 minút. Ak si vyberiete tento recept nepečenej torty, rýchlo ho pripravíte a medzitým, kým sa bude chladiť v chladničke, môžete si dať šálku čaju. Príprava dezertu je veľmi ľahká a nemôžeš tam nič pokaziť. Nepečie sa, ale chuť má ako čerstvá placka. Vyskúšajte!

Ingrediencie

48 ks sušienok

500g tvarohu

1 pohár cukru

250 ml kyslej smotany

100 g masla

150g sušených sliviek

podľa chuti čokoláda na varenie

 

Príprava

  1. Zalejte sušené slivky vriacou vodou, a nechajte ich tam na 15 minút. Potom vodu vylejte a do sliviek urobte plytký rez.
  2. Pripravte si krém. Pomocou mixéra zmiešajte tvaroh s cukrom, pridajte kyslú smotanu. Dobre premiešajte.
  3. Potom do krému pridajte zmäknuté maslo a znovu premiešajte.
  4. Na spodok poukladajte 12 sušienok. Na ne natrite pripravený krém, na krém poukladajte pripravené slivky a tie zakryte ďalšími sušienkami. Takto by sme mali urobiť štyri vrstvy.
  5. Zvyšným krémom potrieme tortu po povrchu a po bokoch. Ozdobte tortu kakaom, alebo nastrúhanou čokoládou.

 

Do tejto torty sme dali sušené slivky, ale môžete použiť banán alebo v lete broskyne. Je to na vás a na vašej chuti. Všeobecne možno povedať, ako sa vám páči. V každom prípade, je to veľmi chutná torta.

Торт с черносливом без выпечки

zdroj: sovkusom.ru

Chod hore