Do mäsa som dala syr, maslo a dala piecť. Toto jedlo bude tým najlepším čo ste kedy urobili. Príprava je najľahšia na svete

Lahodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale taktiež z jemného morčacieho mäsa. Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1:1.

Úloha je nasledujúca: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantné karbonátky.

Ingrediencie:

  • 1kg mletého bravčového mäsa
  • 1/2 bochníku chleba
  • 120ml mlieka
  • 50g masla
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 vajíčka
  • 2 PL majonézy
  • 250g tvrdého syra
  • 2 paradajky
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
  2. Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.
  3. 50g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.
  4. Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.

котлеты в духовке

 

  1. Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.

котлеты в духовке

 

  1. Osmažené karbonátky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, kde sa smažili a môžete tam pridať aj trochu vody.

котлеты в духовке

 

  1. Položte na nich tenké plátky paradajok.

котлеты в духовке

 

  1. Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.

котлеты в духовке

 

  1. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút. Hotovo!

котлеты в духовке

Karbonátky môžete piecť rovno v rúre bez smaženia na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút. Prajeme vám chutný kulinársky zážitok!

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore