Táto nátierka sa podáva klasicky s chlebom a musíme povedať, že chutí úžasne. Možno ste sa s ňou už niekde stretli aj na pultoch obchodov, ale ak si ju pripravíte doma, jej chuť bude oveľa lepšia. Navyše budete vedieť z čoho pozostáva a že vám nespôsobí žiadne alergické reakcie.
Okrem iného je vhodná aj pre tých, ktorí si dávajú pozor na figúru, pretože táto nátierka sa dá jesť aj v noci. Pre najlepšie zachovanie všetkých živín vám jej príprava potrvá len 30 minút!
Potrebujete:
- 1 tekvica (1 kg)
- 1 cibuľu
- 1/2 čajovej lyžičky cukru
- 125ml vody
- 2 mrkvy
- 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup:
- Tekvicu umyte, zbavte šupky, podľa potreby odstráňte jadierka a nakrájajte ju na malé kocky.
- Smažte ju zo všetkých strán na 3 polievkových lyžiciach oleja.
- Cibuľu najemno nakrájajte, mrkvu nastrúhajte, osmažte na zvyšnom oleji a pridajte k tekvici.
- Ku všetkému pridajte vodu a nechajte dusiť na miernom ohni približne 10 minút. Nezabudnite pravidelne miešať.
- Pridajte paradajkový pretlak, cukor, soľ, korenie, premiešajte a duste ďalších 10 minút.
- Nechajte zeleninu mierne vychladnúť a všetko rozmixujte ručným mixérom. Lahodná nátierka je na svete!
V prípade, že si ju chcete zakonzervovať, zeleninovú zmes musíte priviesť až ku varu.
Ak máte radi ostrejšie chute, pri dusení si do zeleniny pridajte 1/2 čajovej lyžičky mletej horčice a pár strúčikov pretlačeného cesnaku.
Na vrchole tekvicovej sezóny sa vám recept na túto nátierku určite zíde!
Prajeme dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru