Ak vás už omrzelo obyčajné jedlo z bravčového mäsa a zemiakov, vyskúšajte jedlo vylepšiť lístkovým cestom. Naučte sa robiť lodičky plnené mäsom, zemiakmi a uhorkami a garantujeme vám, že uspokojíte chuťové kanáliky nejedného člena rodiny!
Lodičky z lístkového cesta
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 400 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
- 1 cibuľa
- 150 g kyslých uhoriek
- 500 g lístkového cesta
- 1 vajíčko
- 50 g tvrdého syra
Postup
- Uvarte si zemiaky a vytvorte z nich kašu.
- Mäso narežte na kúsky a osmažte ho na panvici spolu s cibuľovými kolieskami.
- Uhorky si nakrájajte na pásiky alebo polkruhy.
- Lístkové cesto si rozrežte na štvorce a pomocou valčeka ich vyvaľkajte do obdĺžnikov. Do každého obdĺžnika vložte trochu zemiakovej kaše, osmažené mäso s cibuľkou a uhorky. Po stranách cesta si urobte pozdĺžne rezy.
- Obe strany cesta preložte tak, aby bol rez umiestnený v strede.
6. Horné a dolné konce cesta poštipkajte prstami. Hotové lodičky položte na plech vystlaným papierom na pečenie, potrite ich maslom a posypte nastrúhaným syrom. Pečte 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?