Polievky sú vynikajúce. Nielenže zahrejú, ale dokážu tiež výborne zasýtiť a dodať telu veľa vitamínov. Dobrú polievku môžete podávať na obed, alebo aj ako samostatnú teplú večeru pre celú rodinu.
Skvelým receptom je napríklad táto polievka so zeleninou a zemiakovými halušky, ktorú zvládnete veľmi ľahko pripraviť za krátky čas. Môžete aj zmeniť zloženie zeleniny a experimentovať s receptom.
zloženie
2 lyžice oleja
1 cibuľa
1 petržlen koreň
2 mrkvy
paprika mletá
soľ
zemiakové gnocchi
250 g varených roztlačených zemiakov
200 g hladkej múky
50 g pšeničných otrúb
2 lyžice oleja
Nakrájaná zelená petržlenová vňať
korenie
1 vajce
Príprava
Zeleninu olúpte, nakrájajte a s petržlenom osmažte na oleji v hrnci, potom zalejte vodou a varte. Dochuťte soľou a červenou paprikou. Z ingrediencií pre zemiakové knedle pripravte cesto a formujte z neho malé knedličky. Akonáhle je zelenina pripravená, pridajte halušky do polievky a nechajte ich variť. Akonáhle vyplávajú na povrch, polievka je hotová.