Jednoduchý vrstvený jablkový koláč so škoricou z jedného plechu, ktorý urobíte aj počas varenia obeda

Jednoduchšie to už snáď ani nebude :). Vyskúšajte rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne naozaj každý. Recept nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledný múčnik je naozaj lahodný.

Čas prípravy: 1 h
Porcie: 6-8
ingrediencie

hrnček krupice
hrnček hladkej múky
hrnček cukru
balenie prášku do pečiva
balenie vanilkového cukru
jablká, zbavená jadrovníkov a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
maslo

postup

Premiešajte všetky suché prísady vo veľkej mise.

Formu vymažte zľahka olejom a môžete vysypať múkou.

Nasypte na dno toľko múčne zmesi, aby nebolo vidieť dno.

Na múku nasypte štedré množstvo strúhaných jabĺk.

Ďalej opäť pridajte múčnu zmes, kým nebudú jablká vidieť. Opakujte, kým nespotrebujete všetky jablká a múčnu zmes.

 

Nakoniec nastrúhajte na rezy masla po celom povrchu zákusku.

Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 40 minút alebo dozlatista.

zdroj:kuharica.kontin.info

Chod hore