Na dno formy položím jahody, zalejem cestom a pečiem. Najrýchlejší koláč na svete

 

V súčasnosti sú jahody na vrchole popularity. Ale aký rozdiel, keď do dezertu môžeme dať hocijaké dostupné bobule a plody:  čerešne, slivky, marhule, broskyne, jablká a nielen to…

Francúzsky koláč

Je ho nemožné opísať slovom, je to niečo medzi koláčom, zapekaním a tortou. Moja rodina zbožňuje tento dezert pre jedinečnú chuť a zaujímavú štruktúru: je hustý, neporézny a dokonale zachováva arómu z bobúľ.

Ingrediencie:

0,5 kg jahôd

100 g múky

60 g cukru

10 g soli

200 ml mlieka

4 vajcia

50 g smotanového masla

Príprava:

V neveľkej mise zmiešajte múku, cukor a štipku soli.

Do zmesi vylejte mlieko.

Pridajte 4 vajcia a vymiešajte pomocou mixéra.

  Clafoute koláč s jahodami

Roztopte maslo a pridajte ho do zmesi.

Clafoute koláč s jahodami

Dôkladne umyte a očistite jahody.

Clafoute koláč s jahodami

Ak používate rozoberaciu formu, tak ju vymastite  smotanovým maslom. Ak používate formu v celku, tak na jej dno dajte papier na pečenie a taktiež ho vymastite maslom. Na dno formy poukladajte bobule.

Clafoute koláč s jahodami

Starostlivo vylejte do formy cesto.

  Clafoute koláč s jahodami

Pečte dezert 15-20 minút pri teplote 200 stupňov. Potom znížte teplotu na 180 stupňov a pečte koláč ešte 30-40 minút.

Clafoute koláč s jahodami

A aké dezerty k čaju radi pripravujete vy? Podeľte sa svojimi skúsenosťami v komentároch.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore