Recept na tradičné veterníky plnené vanilkovým krémom. Z vášho stola zmiznú okamžite

Prekvapte návštevu niečím novým. Klasický dezert v podobe známeho a tisíckrát pečeného koláča síce neurazíte, ale ani nijako zvlášť neohromíte.

Skúste svojich hostí očariť týmto lahodným čokoládovým pečivom, plneným vanilkovým krémom. Nezabudnuteľnú chuť si zamilujú vaši hostia, aj vy.

ingrediencie

– 4 vajcia
– 400 ml vody
– 200 ml oleja
– 2 lyžice kukuričného škrobu
– 10 lyžíc múky
– 3 lyžice kakaa
– 1/2 prášku do pečiva
– Štipku soli

Na náplň:
– 750 ml mlieka
– 3 vanilkové pudingy
– 250 g cukru
– 150 g šlehačky100 ml vody s jedlou sódou
– 1 lyžica vanilky

postup

1 ) Zmiešajte vodu, olej, soľ, kukuričný škrob, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte v chlade chvíľu odpočinúť. Keď je cesto chladné, pridajte do neho postupne vajcia. Cesto spracujte mixérom. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárskej plničky si vytvorte pusinky. Takto vytvarujte na plech jednu vedľa druhej.

1-16-696x403

2) Pripravte si náplň. Rozohrejte mlieko a v ňom rozpustíme cukor. Pridajte puding, uvarte a nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešajte vodu so sódou a šľahačku. Potom jemne primiešajte aj lyžicu vanilky.

3) Upečené a vychladnuté pusinky pozdĺžne rozrežte a naplňte chladným krémom.

2-6-696x403

4) Priklopte zvyšok cesta a máte hotovo. Podľa chuti a nálady môžete preliať aj rozpustenou čokoládou.

 

Zdieľajte tento fantastický recept na čokoládové veterníky s vanilkovým krémom s rodinou a svojimi priateľmi.

dfd

Chod hore