Nadýchané maslové croissanty pripravené v priebehu chvíľky! Chutia ako z pekárne!

Croissanty sú jedným zo symbolov Francúzska a Paríža, ale ich obľuba sa veľmi rozšírila aj v našej krajine. Dobrý nadýchaný croissant, práve vytiahnutý z pece je výborný aj samotný, alebo len s maslom.

Naučte sa pripravovať túto lahodnú pochúťku v pohodlí domova a môžete tak každé ráno raňajkovať ako v Paríži. Môžete tiež skúsiť pridať rôzne sladké a slané náplne a získať tak zakaždým iné pečivo.

zloženie

250 g hladkej múky + 750 g hladkej múky
25 g kvasníc
mlieko
20 g soli
100 g masla
Príprava

Zmiešajte 250 g múky a kvasnice pripravené v mlieku do cesta, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste. Potom pridajte ďalších 750 g múky, maslo ešte trochu mlieka, aby bolo cesto vláčne, ale nelepilo.

Opäť nechajte chvíľu odpočívať na teplom mieste. Potom cesto rozdeľte na 6 častí a každú z nich vyvaľkajte do tvaru kruh. Každý kruh narežte na trojuholníky pomocou 4 rezov.

Každý trojuholník preložte do tvaru croissantu, naskladajte ich na plech s dostatočnými rozostupmi a pomažte rozšľahaným vajcom. Croissanty upečte do zlatohneda v rúre a môžete podávať.

Chod hore