Marocké palacinky vyrobené z penivého cesta: 1000 otvorov na povrchu. Vzdušné a jemné, ako mrak!

 

Vhodné ako: raňajky              Čas prípravy : 35 minút                Náročnosť : jednoduché                  počet porcií : 5

Do tohto dierkovaného zázraku sa zamilujete na prvý pohľad. Marocké palacinky Baghrir si vás  získajú svojou nezvyčajne vzdušnou nadýchanosťou, je dokonca ťažké uveriť tomu, že sú skutočné! Roztápajú sa v ústach – tým sú typické. Toto populárne jedlo sa v Maroku predáva v stanoch priamo na ulici.

Medzi ingredienciami nie je nič exotické, všetky suroviny sú dostupné. Múka, maslo, žĺtky, krupica… Mimochodom, odporúčame krupicu najprv rozmrviť v mlynčeku na kávu, ale nie na prášok, mali by zostať malé zrná. Palacinky vyprážame len z jednej strany, netreba ich otáčať. Dokonale okrúhle sa vám podaria, ak cesto nalejete do stredu panvice a necháte ho rovnomerne sa rozložiť.

Ingrediencie :

  • 650 ml vody
  • 100 g krupice
  • 1 ČL cukru
  • 0,5 ČL droždia
  • 300 g pšeničnej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 ČL oleja
  • 0,5 ČL kypriaceho prášku

Postup :

1. V hlbšej miske alebo hrnci zmiešame suché ingrediencie – múku, krupicu, cukor, droždie a kypriaci prášok. Pridáme olej, žĺtky, teplú vodu a dobre všetko premiešame.

2. 1-2 minúty miešame mixérom alebo metličkou. Zakryjeme nádobu a necháme odstáť 1,5 hodinky.

3. Objem cesta sa zdvojnásobí. Premiešame ho a vylejeme na mierne rozohriatú panvicu bez oleja. Pečieme na miernom ohni. Palacinka je hotová, keď je vrchná pórovitá strana vysušená.

Vzhľadom na to, že do cesta ide málo cukru, chuť palaciniek je takmer neutrálna. Preto si oddelene vymiešame 50 g roztaveného masla so 70 g medu a natrime na palacinky. S touto sladkou omáčkou je chuť palaciniek neporovnateľná!

Podarili sa vám? Zdieľajte to so svojimi priateľmi!

Zdroj : sovkusom.ru

Chod hore