Cigánska omáčka s lesnými hríbami. Pokojne použijem aj kupované huby a je super prílohou k mäsku

V zime sú takto pripravené hríby skvelé na obed. Servírovať ich možno aj ako omáčku k cestovinám. Sú naozaj delikátne!

Ingrediencie:

50 dkg lesných hríbov
15 dkg cibule
10 dkg červenej cibule
3 lyžice oleja
10 dkg červenej papriky
10 dkg zaváraných uhoriek
3 strúčiky cesnaku
1 pohár vody
3 lyžice kečupu
10 celých čiernych korení
2 lyžice octu
trstinový cukor
kajenské korenie
soľ
čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Lesné hríby očistíme, umyjeme, pokrájame a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme na malom ohni asi 10 minút a potom scedíme.

Bielu i červenú cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Následne ju osmažíme na rozohriatom oleji do sklovita.

Červenú papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Poriadne premiešame a chvíľku spolu podusíme.

Zavárané uhorky taktiež nakrájame na prúžky a cesnak na kocky. Obe ingrediencie pridáme k cibuli a zamiešame.

Do hrnca následne prilejeme vodu, pridáme kečup, celé čierne korenie, ocot, cukor, kajenské korenie, soľ a čierne korenie. Všetko spolu povaríme a vezmeme z ohňa. Potom pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a poriadne premiešame.

Na záver preložíme pripravenú omáčku do čistých sklíčok, ktoré uzavrieme a zasterilizujeme. Uvedené ingrediencie postačia na 3 sklíčka o objeme 370 ml.

Dobrú chuť!

Pre viac receptov si kliknite aj na tento odkaz 

Zdroj: smaczny.pl

Chod hore