V zime sú takto pripravené hríby skvelé na obed. Servírovať ich možno aj ako omáčku k cestovinám. Sú naozaj delikátne!
Ingrediencie:
Postup:
Lesné hríby očistíme, umyjeme, pokrájame a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme na malom ohni asi 10 minút a potom scedíme.
Červenú papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Poriadne premiešame a chvíľku spolu podusíme.
Zavárané uhorky taktiež nakrájame na prúžky a cesnak na kocky. Obe ingrediencie pridáme k cibuli a zamiešame.
Do hrnca následne prilejeme vodu, pridáme kečup, celé čierne korenie, ocot, cukor, kajenské korenie, soľ a čierne korenie. Všetko spolu povaríme a vezmeme z ohňa. Potom pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a poriadne premiešame.
Na záver preložíme pripravenú omáčku do čistých sklíčok, ktoré uzavrieme a zasterilizujeme. Uvedené ingrediencie postačia na 3 sklíčka o objeme 370 ml.
Dobrú chuť!
Pre viac receptov si kliknite aj na tento odkaz
Zdroj: smaczny.pl