Jedno z nejlepších gruzínských jedál – kuracie mäso v smotanovo cesnakovej omáčke

Predstavujeme vám ďalší vynikajúci recept z gruzínskej kuchyne. Skladá sa z kuracieho mäsa naplneného pikantnou omáčkou, koriandrom, smotanou a korením.

Možno ho podávať ako teplé, tak aj studené jedlo a pokojne ho servírujte s totrellinami alebo chlebom lavaš.

Ingrediencie:

  • 800g kura
  • 100ml smotany
  • 1 zväzok koriandru
  • 50g masla
  • 3 PL vody
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Chmeli Suneli – koreniaca zmes (voliteľne)
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup:

  1. Kurča si dobre umyte a rozrežte pozdĺž pŕs. Kurča prikryte fóliou a pobúchate tĺčikom na mäso alebo na neho položte ťažké predmety, aby “spľaslo”.
  2. Na liatinovej panvici s hrubým dnom si roztopte maslo a položte do nej kura. Keďže sa musí smažiť pod tlakom, položte na neho žiaruvzdorný tanier a na vrch hrniec naplnený vodou.
  3. Kurča smažte 15 minút na jednej a 10 minút na druhej strane. Potom ďalších 20 minút, pod tlakom s pravidelným obracaním.
  4. Počas toho si pripravte omáčku. Koriander a cesnak si rozmixujte, zmiešajte s korením, soľou a čiernym korením. Všetko pretlačte v mažiari, pridajte do nízkotučnej smotany s vodou a premiešajte.
  5. Prepichnutím vidličkou skontrolujte kurča či už je hotové. Ak z neho vyteká ružová šťava, pokračujte v príprave.
  6. Keď je kurča hotové, zalejte ho omáčkou a nechajte podusiť 10-15 minút.
  7. Чкмерули

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Jedno z nejlepších gruzínských jedál – kuracie mäso v smotanovo cesnakovej omáčke”