Veľkonočná dobrota s bravčovým mäsom a vajíčkom. Toto nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole

Ingrediencie:
  • 1 kg mletého bravčového alebo bravčovo-kuracieho mäsa
  • 2 červené cibule
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice múky
  • 3 lyžice strúhanky
  • soľ, majorán
  • čierne korenie
  • cca 35 – 40 dkg slaniny nakrájanej na plátky
  • 7 vajec

Postup:

  • Formu vystelieme alobalom. Vajíčka varíme 7 minút a očistíme ich.
  • Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a na troške oleja osmažíme dozlatista. K pomletému mäso pridáme všetky suroviny a poriadne premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením.
  • Formu vystlanú alobalom vystelieme plátkami slaniny. Následne vložíme do formy polovicu mäsovej masy. Na  mäsko poukladáme uvarené vajíčka a prikryjeme druhou časťou masy. Viditeľnými plátkami slaniny prikryjeme druhú vrstvu mäsa. Formu párkrát buchneme o stôl aby sa mäso poriadne vo forme uležalo.
  • Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia a mäso pečieme asi 1 hod. a 20 minút. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.

Chod hore