Recept na pravý vianočný punč, ktorý u vás doma vykúzli sviatočnú atmosféru

Punč to pravé pre Vianočnú atmosféru. Adventné obdobie je časom zhonu a zmätku. Človek nevie čo skôr, zháňať darčeky upratovať či doháňať resty v práci pred koncom roka. Nie je tak nič lepšie ako sa na chvíľu zastaviť a nasať vianočnú atmosféru plnými dúškami. Trebárs vďaka Vianočnému punču, ktorý si ľahko pripravíte aj doma. Neváhajte a zohrejte sa punčom, ktorý nielen vás, ale aj vašich blízkych pred Vianocami doslova očarí.

suroviny:

1 l červeného vína

750 ml vody

50 ml slivovice (vodky popr. Iného alkoholu podľa chuti)

Korenie na varené víno (škorica, badián, klinčeky)

vanilkový cukor

cukor kryštál

1 konzerva jahôd (ananásu)

pomaranč

postup:

Do hrnca nalejeme na 1 l vína, zhruba 750 ml vody. Pridáme sáčok korenie na punč. Dajte pozor, aby bolo v celku, pri požití drveného prášku nie je chuť tak dobrá. Pokiaľ nemáte priamo korenie na punč, môžete jednoducho použiť škoricu v celku, badián(anýz) a klinčeky.

Do zmesi prisypeme aj jeden vanilkový cukor a pár lyžičiek cukru. Radšej menej, postupne podľa chuti dosladíme. Všetko necháme mierne prehriať. Do hrnca nalejeme celý jahodový kompót aj so šťavou. Môžete použiť aj iné ovocie, jahody však chutia najlepšie.

Teraz už chýba len nejaký ten alkohol. Do zmesi prilejeme cca 1 poldeci slivovice, popr. iného bieleho alkoholu napr. vodky. Necháme prehriať, pozor zmes by nemala úplne vrieť. Podľa chuti dosladíme popr. pridáme viac alkoholu. Podávame horúce.

TIP: Na dno pohára pred podávaním nakrájame čerstvý pomaranča. Všetko zalejeme horúcim punčom.

Chod hore