Túto jemnú omáčku s kuracím mäsom na cestoviny ma naučila moja mama a nedám na ňu dopustiť

Milujete omáčky k mäsu, no neviete akú by ste si urobili? Už v minulosti sme vám jednu ukázali(nájdete ju na tomto odkaze), ktorá zožala veľký ohlas v takmer každej domácnosti, no opäť tu máme ďalší chutný recept. Ide o omáčku spolu s mäsom. Všetky ingrediencie kúpite v každom obchode vo vašom okolí. Prílohu k tomuto jedlu môžeme zvoliť napríklad zemiaky alebo ryžu no pokojne ju môžeme pridať ako omáčku do cestovín.

Potrebujeme: 

2-3 ks kuracie prsia
200g smotanový syr
1 kocka kuracieho bujónu / môže no nemusí byť
150 gramov čerstvých šampiónov
jedna paradajka
1 chilli paprička
100 ml mielak
Soľ a korenie podľa chuti
1-2 Polievkocé lyžice oleja
trochu petržlenu

 1 . Pripravíme si kuracie prsia na kuchynský stôl a dôkladne ich očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na tenšie rezance, alebo kocky, záleží len na vás. Dáme ich do misky, kde ich okoreníme a osolíme. Výber korenia je na vás a množstvo necháme tiež na vás.

2. Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany, zároveň pridáme naše šampióny. Keď máme mäsko osmažené a aj hubky, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať. Na vrch dáme trochu petržlenu

 

fdsfs

 

Zdroj: Tortekolaci

Chod hore