Starý recept na domáce trubičky s vanilkovým krémom ma naučila moja babka a sú lepšie než tie kupované

Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenú veľmi sladkú náplň v klasických trubičkách, Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

Čas prípravy: 1 h
Porcie: pre 12, cca 48 kusov
ingrediencie

500 g lístkového cesta
krém

225 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
300 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové pudingy
750 ml mlieka
4 lyžice krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
100 g práškového cukru
1 vajce + lyžice vody, na potretie
postup

krok 1

Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.

krok 2

Jednotlivé prúžky cesta namotávejte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

krok 3

Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte na neho pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 15 minút alebo dozlatista.


krok 4

Vyberte trubičky z formy a ihneď zložte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.

krok 5

Posypte trubičky trochou práškového cukru, ak chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte.

zdroj: coolinarika.com

Chod hore