Slávni šéfkuchári nám povedali, o svojich tajných trikoch v kuchyni. Posledný trik si dedia po stáročia

Každý z nás vo svojej kuchyni uplatňuje triky pri varení. V tom prípade je dôležite dodržiavať nielen návod v recepte, ale aj poznať rôzne tipy pre ešte lepší výsledok. Ak ste ešte nenabrali rady z kuchárskych kníh, prečítajte si tento článok, pretože v ňom sú všetky múdrosti skúsených gazdiniek a šéfkuchárov.

 

Polievky

  • Aby bola okroška (ruská studená polievka) ostrá, zelenú cibuľku pretrite cesnakom a soľou. Pokojne môžete do polievky pridať aj strúhaný chren.
  • Ak ste vašu polievku presolili, vložte do nej ryžu zabalenú v gáze. Povarte 5 minút a následne gázu vyberte, pretože už absorbovala prebytočnú soľ.
  • Trochu jedlých kuriatok vylepší polievku raz-dva!
  • V prípade, že chcete mať dokonale čistý vývar, počas varenia do neho umiestnite umyté vaječné škrupiny a hotový vývar preceďte.
  • Aby fazule na boršč nestmavla, pri varení neprikrývajte hrniec pokrievkou.

Mäsové jedlá

жарка мяса

  • Ak chcete dosiahnuť výsledok mäkkej kotlety, pár hodín pred prípravou ju namočte do zmesi octu a rastlinného oleja. Tento postup môžete využiť aj pri grilovaní mäsa.
  • Pre istotu, aby sa vám mäso nespálilo, položte na spodnú mriežku sklenenú ohňovzdornú formu.
  • Vaše mäso bude až neuveriteľne šťavnaté, ak ho pred varením na pár sekúnd dáte do vriacej vody.
  • Na prípravu šťavnatých karbonátok, pridajte do mletého mäsa najemno nakrájanú cibuľu a surový zemiak (v pomere 1:1).
  • Ak chcete, aby sa vám huspenina vydarila, najskôr vylejte prvú vodu, v ktorej sa varilo mäso. Opäť zalejte mäso studenou vodou a priveďte k varu na miernom ohni.

Zemiaky

  • Ak sa chystáte uvariť si jedlo z nastrúhaných zemiakov, nalejte do zemiakovej zmesi trochu mlieka. Takto vám nestmavnú.
  • V prípade starých zemiakov, pridajte pri ich varení do vody 1 ČL octu, pár strúčikov cesnaku a bobkový list. Ich chuť bude úžasná!
  • Ak sa vám stalo že zemiaky trochu primrzli a získali nepríjemnú chuť, pred varením ich namočte do ľadovej vody.

Ryby

рыба

  • Pri príprave ryby na panvici, vám olej nebude prskať všade naokolo, ak mäso zľahka osolíte.
  • Silná vôňa smaženej ryby po celej kuchyni sa u vás neobjaví v prípade, že do oleja položíte surový zemiak rozrezaný na štyri časti.
  • Ryba bude chrumkavá a nerozpadnutá, ak ju 10 minút pred prípravou utriete utierkou a osolíte. Potom si do uzatvárateľného vrecka nasypte múku, soľ, korenie a nakoniec aj rybu. Opatrne ním pretrepte, následne rybu vytiahnite, zbavte ju prebytočnej zmesi a smažte.

Šaláty

  • Šalát osoľte a okoreňte ešte predtým, ako do neho pridáte olej.
  • Môže sa vám to zdať divné, ale šalát z kyslej kapusty možno doplniť kolieskami pomaranču alebo plátkami mandariniek.
  • Bylinky a zeleninu radšej umývajte v osolenej vode. Zabíja baktérie a dôkladne vyčistí tieto potraviny

zdroj:sovkusom.ru seriouseats.com http://www.potato.ie/

Chod hore