Mama prikryla svoje nedonosené dieťatko rukavicou. Sestričky boli dojaté a aj dôvod

Každý z nás potrebuje pokoj, lásku a starostlivosť. Láska je potreba každej ľudskej bytosti, ktorá je schopná cítiť. Ten, kto necíti lásku, zomiera zaživa. Láska je taktiež schopná oživenia a v tomto príbehu sa dočítate o sile záchrany ľudského života.

Hrdinkou je Yamile Jackson. Jej syn Zachary sa narodil o 12 týždňov skôr, ako bolo plánované. Vážil len 1200 g a ihneď smeroval na oddelenie nedonosených novorodeniatok. Yamil celý deň sedela vedľa jeho kolísky, no pred nocou ju lekári poslali domov…

новорожденный недоношенный ребенок

Predčasné novorodeniatko

Nebudeme opisovať pocit zúfalstva matky, ktorá takéto dieťatko porodila. Po narodení trpia poruchami spánku, kedy sa im dych môže úplne zastaviť. Taktiež môžu mať spomalenú srdečnú činnosť a nízku šancu na prežitie.

новорожденный ребенок фото

Yamil so synčekom trávila celý deň, no každú noc ho musela opustiť so strašným strachom v srdci, že keď sa vráti, nájde ho mŕtveho.

Ani v tejto ťažkej situácii sa nemohla vzdávať! Veľa plakala, bála sa, no vždy verila v to najlepšie. Vďaka jej láske a nádeji vymyslela jednu úžasnú vec…

новорожденный недоношенный ребенок фото

Po príchode domov sa pustila do domácich prác, no stále premýšľala nad synčekom, ako je opustený na nemocničnom oddelení. Zrazu jej do očí padli obyčajné gumové rukavice a osvietilo ju!

новорожденный недоношенный ребенок

Bežnú textilnú rukavicu z mäkkého materiálu naplnila ľanovými semienkami a vzala ju so sebou do nemocnice. Keď sedela vedľa svojho syna, rukavicu mala položenú na svojom tele. Látka absorbovala jej vôňu a semienka vo vnútri začali rukavicu vyhrievať. Pred tým, ako odišla domov na noc, ho zakryla touto rukavicou.

новорожденный ребенок фото

Na ďalší deň jej sestrička povedala, že Zachary spal pokojne a nemal žiadne problémy s dýchaním či tlkotom srdiečka. Odvtedy tam nechávala rukavicu každú noc!

недоношенный новорожденный ребенок

Sestričky poprosili Yamal, aby urobila rovnaké rukavice aj ostatným mamičkám. Ušila vlastné a priniesla viac ako 100 modelov z rôznych tkanín pre matky, ktoré postihol rovnaký osud. Starostlivosť o predčasne narodené deti je náročná úloha a sestričky majú čo robiť, aby všetkým venovali dostatok času. Zázračné rukavice sa ukázali byť skutočnou spásou.

недоношенный ребенок фото

Dnes má Yamil spoločnosť, ktorá vyrába a predáva špeciálne rukavice pre predčasne narodené detičky. Jej syn je už v puberte a je pyšný na svoju mamu. Tento vynález pomáha tisíckam deťom po celom svete. Aj v prípade, že dieťa spí doma v postieľke, sa táto rukavice môže zísť – upokojí nervovú sústavu dieťaťa a dopraje mu tak bezstarostný spánok.

недоношенный ребенок фото

Sila lásky je schopná všetkého…

Podeľte sa o tento nádherný príbeh s vašimi priateľmi!

zdroj:takprosto.cc

 

Chod hore