Pre chutné ražniči už nemusíte ísť do Turecka. Stačí trik s vrecúškom na pečenie a máte TOP ražniči u vás doma

 

Milujete grilovanie, no nemáte čas ísť do prírody? Nevadí! Podelíme sa o recept, ako si ražniči pripravíte doma. Mäso bude tak krehké a šťavnaté, že si od vás recept vypýtajú aj vaši priatelia.

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 3 cibule
  • 4 paradajky
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäso si nakrájajte na 4-5 cm kúsky. Osoľte, okoreňte a pridajte k nemu aj vaše obľúbené korenie.

шашлык в рукаве для запекания

  1. Cibule si narežte na 4 časti, každú z nich rozoberte a pridajte k mäsu.

шашлык в рукаве для запекания

  1. Paradajky očistite od šupky a nastrúhajte na strúhadle. Môžete použiť aj paradajky vo vlastnej šťave, potom ich pridajte k mäsu spolu so šťavou.

шашлык в рукаве для запекания

шашлык в рукаве для запекания

  1. Nechajte mäso postáť najmenej 30 minút, aby sa dobre marinovalo.
  2. Vezmite si drevené špajdle a napichujte na nich striedavo mäso s cibuľou.

шашлык в рукаве для запекания

  1. Mäsové špízy premiestnite do vrecúška na pečenie. Poukladajte ich do radu, aby sa upiekli rovnomerne zo všetkých strán.

шашлык в рукаве для запекания

  1. Rúru si predhrejte na 200 stupňov a pečte 40 minút.

 

Chod hore