Na prípravu zeleniny je jediný spôsob! Tajomstvá najlepších šéfkuchárov na svete sú zverejnené

V moderných rúrach sa už dajú pripravovať všetky druhy jedál, od jednoduchých predjedál až po najkomplikovanejšie hlavné jedlá. Mnohokrát je to jednoduchšie a rýchlejšie ako varenie v hrncoch alebo na panvici.

овощи в духовке на противне

Aký druh zeleniny si máme vyberať?

Prvá vec, ktorej je potrebné venovať pozornosť – zeleninová kompozícia. Správna kombinácia produktov a korenín by mala zelenine dodať tú správnu chuť a vyzdvihnúť jej jedinečnosť. Preto by ste mali vedieť, ktorá zelenina je vhodná  na prípravu v rúre a ktorá sa na to nehodí.

Vhodné na pečenie:

  • Kapusta a karfiol
  • Zemiaky
  • Tekvica
  • Mrkva
  • Paprika
  • Baklažán
  • Cuketa

Zoznam nie je celý, ale my sme vybrali tie najlepšie kúsky. Dôvod je jednoduchý: táto zelenina si dokáže udržať svoj tvar, nevysušuje sa, nerozpadáva sa a nestráca svoju chuť.

вкусные овощи в духовке

S čím kombinovať?

Zelenina je sama o sebe chutná, ale existuje zoznam ďalších produktov, ktoré dokonale zvýraznia jej chuť.

Vhodné:

  • Cibuľa
  • Cesnak
  • Zázvor
  • Citrón

Na zeleninovú zmes potrebujete 2-4 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 PL nastrúhaného zázvoru, polovicu citrónu alebo 1 celú cibuľu. Cibuľu ani cesnak nemusíte zbavovať šupy, ak ich pridávate len kvôli chuti a po dopečení odstránite z jedla. S rovnakým účelom môžete použiť aj citrónovú kôru.

вкусно запечь овощи

Čo sa týka olejov najvhodnejšie na prípravu zeleniny v rúre je slnečnicový, olivový a kokosový olej. Existujú aj výnimky, kedy sa k nej hodí bravčová alebo slepačia masť. Pečená zelenina spolu s nimi trochu stráca svoju prirodzenú chuť, ale uchová si svoju farbu.

как запечь овощи в духовке

Vhodné korenie:

  • Šalvia
  • Kurkuma
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Kari
  • Paprika
  • Rozmarín
  • Rôzne druhy korenia (čierne, biele atď.)

Tip: Bobkový list pridajte k zelenine 20 minút pred tým, ako bude hotová. Ak použijete bylinky, 1-2 čajové lyžičky úplne postačia.

овощи для гриля

Ako zvýrazniť chuť?

Zapečená zelenina v trúbe bude pripravená po 40 minútach pri teplote 200 stupňov. Po vybratí z rúry by ste jej mali pridať „čerešničku na torte“a k tomu nebudete potrebovať len korenie!

Použite:

  • Med alebo javorový sirup na pridanie sladkosti
  • Orechy a sucháre na dosiahnutie chrumkavej textúry
  • Petržlen, koriander a kôpor na osvieženie chuti
  • Octy a citrusové šťavy na pridanie kyslosti

овощи для похудения

Vyberajte si klasické kombinácie, ako napríklad zemiaky s bylinkami alebo tekvicu s medom, ale nebojte sa experimentovať!

zdroj:Sovkusom.ru

Chod hore