Otec 18-ročného dievčaťa povedal, že utiekla z domu. Tu ju našli po 24 rokoch…

V roku 2008 sa svet dozvedel o Jozefovi Fritzlovi, starší elektrikár z malého rakúskeho mesta Amstetten, ktorý zapríčinil, že jeho rodina žila 25 rokov v nešťastí.

18-ročná dcéra Elisabeth utiekla z domu. Podľa priateľov tínedžerky mala dosť toho, ako sa jej otec-tyran správa a svoj útek si už plánovala dlhšie. Avšak nikto z jej priateľov nevedel, kam sa podela.

Polícia ju nenašla a tak bol prípad uzavretý. O 24 rokov neskôr sa zistilo, že Elizabeth strávila celý ten čas v suteréne vlastného domu!

Ako sa neskôr ukázalo, jej otec Josef sa ju snažil znásilniť ešte v dobe, keď dovŕšila 11 rokov. 2 roky pred jej zmiznutím začal Fritzl premieňať časť suterénu na niečo, čo sa dosť podobalo väzeniu.

29. augusta 1984 tam nalákal svoju 18-ročnú dcéru a svetlo sveta videla až o 24 rokov neskôr!

Keď mal nad ňou plnú silu, nič ho už neobmedzovalo. Začal ju znásilňovať, z čoho sa neskôr narodilo až 7 detí. Narodil sa jej ešte jeden synček, no ten po troch dňoch od narodenia zomrel, ponechaný bez akejkoľvek lekárskej pomoci.

3 deti neskôr Fritzl „podstrčil“ svojej žene a všetko nafingoval tak, aby to vyzeralo, že deti nechala svojim rodičom ich dcéra na úteku. Zvyšné 4 žili spolu s Elizabeth v suteréne bez toho, aby od svojho narodenia videli denné svetlo.

Všetko sa skončilo o 24 rokov neskôr vďaka podozreniam niekoľkých úradníkov.

Keď Elizabethina najstaršia dcérka Kerstin ochorela, Fritzl ju musel vziať do nemocnice. Nebolo náhodou, že sa podobala na svoju matku v čase, keď mala Elizabeth toľko rokov, ako jej dcéra. Doktori jej diagnostikovali zlyhanie obličiek a požadovali prítomnosť oboch rodičov. Falošné listy, ktoré im Fritzl ukázal, hovorili o tom, že Elizabeth sa rozhodla žiť v sekte. To však vzbudilo podozrenie u policajného experta.

Ničomník Fritzl ju musel priviesť do nemocnice a okamžite bol zatknutý. Až potom, keď vystrašenej Elizabeth oznámili, že už sa k Fritzlovi nevrátia, mohla povedať celú pravdu. Po genetickom teste bolo polícii všetko jasné.

73-ročný elektroinžinier bol odsúdený na doživotie, ktoré si odpykáva vo väzenskom zariadení pre duševne chorých.

Policajní vyšetrovatelia, ktorí s ním pracovali povedali, že slovo empatia mu nič nehovorila, akoby ju ani nemal a jediné, o čo mu išlo, bolo spokojovanie svojich vlastných zvrátených túžob. Nebyť ochorenia, všetci by žili v zajatí až do smrti tohto ľudského monštra.

 

zdroj.videoboom

Chod hore