Ako krásne zavesiť tyl: inšpiratívne nápady pre každého. Už dnes zaujmite výzdobou vášho okna.

 

Pred mnohými rokmi na juhu Francúzska v malom provinčnom meste Tulle majstri šitia vymysleli jedinečnú látku, ktorá bola pomenovaná po tomto meste. Modernú obývaciu izbu alebo spálňu si jednoducho nevieme predstaviť bez elegantných závesov, z materiálu ako je vzdušný tyl.

  ako zavesiť tylu

Redakcia „Chillin.sk“ vám rozpovie, ako si ozdobiť obydlie pomocou tylu. Jeho uplatnenie pri dekorácii okien môže opticky zväčšiť priestor. S jeho pomocou môžete priestor rozdeliť na funkčné zóny a ušetrite tak pri kúpe stavebných materiálov.

Tyl v interiéri

Prvým krokom je, aký druh tylu by ste potrebovali. Existuje množstvo druhov tkanív, ale môžeme vymenovať základné: organza, voile, sieťka, mušelín. Prírodný tyl vám bude slúžiť po mnoho rokov, ale tkanina pod vplyvom slnečného žiarenia zmení farbu.

  ako zavesiť tylu

Preto je lepšie kúpiť si tyl z polyesterovej tkaniny. Polyesterové vlákno umožňuje urobiť závesy odolnejšie pri vyblednutí a pri praní nestráca svoj pôvodný tvar.

Veľmi dôležitou charakteristikou takého tylu je jeho schopnosť prepúšťať vzduch. Napríklad sieťka nebráni voľnému prechodu vzduchu, ale je skladom prachových častíc. V dôsledku toho je časté pranie. Organza naopak, má veľmi zlú priepustnosť vzduchu, ale prakticky sa na nej neukladá prach.

ako zavesiť tylu

 

Ako krásne zavesiť tyl

  1. Nemyslíte si, že na malé okno budete musieť zavesiť len krátku záclonu z tylu. Naopak, ak okno zdobíte veľkými závesmi po oboch stranách, tak zahrá novotou. ako zavesiť tylu
  2. V prípade, že vaše steny sú v katastrofálnom stave, tak nemusíte robiť opravu. Použite tyl rôznych farieb a textúr – je to veľmi originálne. ako zavesiť tylu
  3. Taktiež môžete na stany nalepiť pruhy z tylu. Vyzerá to veľmi krásne. ako zavesiť tylu
  4. Ak sa na jednej stene nachádza viacej okien, tak nevešajte záclonu na každé zvlášť. Je to veľmi jednoduché a znižuje náklady interiéru. Je lepšie zavesiť tyl na celú stenu.   
      

    ako zavesiť tylu  



  5. Ak ste, naopak, majiteľom okien na všetkých stenách, tak ich ozdobte jednotlivými pruhmi tylu. Je to praktické a dáva to určité kúzlo. 
  6. Pomocou tylu môžete pridať farebné akcenty pre nudný interiér, alebo jednoducho na vyváženie farieb. 
  7. Dokonca aj keď je okno chránené pre zvedavými očami žalúziami, môžete ho ozdobiť tylom. Okamžite sa stáva atraktívnejším.     ako zavesiť tylu
  8. Krátke záclony z tylu sa hodia vtedy, keď nechcete upozorniť oknami. ako zavesiť tylu
  9. Pomocou niekoľkých vrstiev tylu môžete urobiť objemnosť aj bez obrovských závesov. ako zavesiť tyluako zavesiť tylu
  10. Rozdeliť obydlie na zóny pomocou tylu – skutočný pôžitok. Vyzerá to skvele. ako zavesiť tylu

    ako zavesiť tylu
  11. Čipkované závesy majú v sebe záhadu. ako zavesiť tylu
  12. Baldachýn z tylu vyzerá úžasne. Súhlasíte, spať v takejto posteli je oveľa príjemnejšie. ako zavesiť tylu  
  13. Tylom môžete ozdobiť aj vaňu. Aj toto vyzerá pekne. 
      
      

      


  14. A ešte niekoľko nápadov pre inšpiráciu.

ako zavesiť tylu
ako zavesiť tylu

ako zavesiť tylu

Teraz viete, že pomocou závesov z tylu môžete zmeniť váš interiér na nepoznanie. Okrem toho, je to oveľa lacnejšie ako kupovať tapety, obrazy, sochy a iné. Obydlie vždy vyzerá sviežo a draho.

Používajte tento zázračný materiál u vás doma a podeľte sa s nápadmi so svojimi priateľm

Chod hore