Čaká nás najchladnejšia zima za posledných 100 rokov! Klimatológovia jednohlasne predpovedajú, že…

Posledné roky zimy sú jednoducho hrozné: mokré, dažďivé, vlhké … A na Silvestra, namiesto sneženia je všade bahno. Teraz, keď ľudia ani len nepomysleli na nákup teplého kabáta, zistia, čo je to mráz. Tento rok všetci klimatológovia jednomyseľne vyhlásili, že nadchádzajúca zima bude najchladnejšia za posledných 100 rokov.

прогноз погоды на зиму

Nie, nedôjde k tomu kvôli senzačnému globálnemu otepľovaniu, dôvodom je, že naša planéta vstupuje do nového klimatického cyklu, čo je už  dlhšiu dobu známy fakt. Čo teda môžete očakávať?

Počasie na zimu 2017-2018

V najbližších rokoch sa dočkáme tvrdej zimy, o ktorej často hovorili naši starí otcovia a babičky. Mrazy budú skutočné a už v novembri sa začne citeľne ochladzovať. Indikátor na teplomere klesne pod nulu a na začiatku decembra sa už očakáva stabilných -5 stupňov.

прогноз погоды на зиму

Vedci tiež tvrdia, že v tejto zime je predpovedaná znížená slnečná aktivita. Naposledy to bolo v 50. rokoch minulého storočia! Tendencia ochladzovania je už priebežne zaznamenávaná. Minulý týždeň v Írsku poklesla teplota pod nulu, čo je v septembri pomerne nečakané a nezvyčajné.

„Dážď, trnitý sneh, silný vietor, nízke teploty. Majte doma teplé oblečenie a ak je to možné, zateplite si príbytok. Zima bude dlhá, “ hovorí klimatológ James Madden. Vyzval všetkých Európanov, aby si v tomto roku užívali posledné teplé dni. Pretože v októbri, sa u nás jeseň dlho nezdrží.

Hlavným dôvodom tejto chladnej zimy je náhly nárast teploty v Tichom oceáne. Prudko vzrástol o 1 stupeň, čo viedlo k vytvoreniu ľadových arktických más vzduchu po celej Európe. Takže chladný severný vietor v najbližších niekoľkých mesiacoch poteší takmer celú Európu a dokonca aj Áziu.

Preto nás snehové záveje potrápia celú zimu až do marca. V januári a februári bude bežná teplota v našich zemepisných šírkach -25 ° C. Je však škoda, že sa zvýšia aj účty za kúrenie…

зима 2017-2018

Leto tohto roku nebolo príliš slnečné a teplé, takže predpovede vedcov sú veľmi pravdepodobné. Vopred sa postarajte o vykurovanie a zakúpte si teplé oblečenie za dostupné ceny.

Pripravte sa na chladnú zimu vopred a zdieľajte predpoveď klimatológov aj s vašimi priateľmi na sociálnych sieťach!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore