Čokoládovo-malinový koláč. Rýchla pochúťka pre každú rodinu

Шоколадно-малиновый тарт

Čokoládovo-malinový koláč je dezert, v ktorom sú harmonicky nakombinované čokoláda, mäta a čerstvé maliny. Ak chcete niečo naozaj neobvyklé, sladké a čerstvé, pripravte si tento recept!

Krémová čokoládová poleva bude vrcholom každého studeného dezertu, či už je to želé alebo koláč bez pečenia. Mierne sladká, s horkou chuťou, osviežená pikantnou mätou. Na toto sa bude tešiť celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g masla
  • Štipka soli
  • 250 g malín
  • 250 ml šľahačky
  • 200 g horkej čokolády
  • Mäta

Postup

  1. Zmiešajte si múku s práškovým cukrom, 100 g masla a soľou. Rukami všetky ingrediencie dobre premiešajte a vytvorte si loptu. Zakryte ju do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 2 hodiny.
  2. Do pripravenej zmesi z chladničky si pridajte vajcia a vymieste cesto. Vyklopte ho a položte do okrúhlej formy na pečenie. Cesto poprepichujte vidličkou a položte na neho papier na pečenie. Na papier nasypte ľubovoľnú strukovinu, formu vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 20 minút. Potom základ na koláč vyberte z rúry, odstráňte z neho strukoviny, vložte naspäť do rúry na 5 minút a dopekajte pri 180 stupňoch.
  3. Na upečené cesto poukladajte nakrájané maliny zmiešané s nasekanou mätou a zalejte ich čokoládovou polevou. Koláč vložte do chladničky na dve hodiny a je to!

Samozrejme, ovocie a ďalšie ingrediencie, ktoré chcete použiť ako plnku či ozdobu, si môžete zvoliť ľubovoľne. Veríme, že sa vám recept páči a podelíte sa o neho aj s vašimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru