Potrebovala som upiecť piškótové cesto. Potom som našla tento recept s ktorým je to úplná hračka

Pripraviť si piškótu si vyžaduje zručnosť a úsilie, preto sme sa rozhodli ukázať vám niekoľko recept na chutné piškótové torty. Máte možnosť výberu prípravy – v multivariči alebo v rúre.

как испечь бисквит в духовке

Piškóta s limonádou

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 250g cukru
  • 10g vanilkového cukru
  • 200ml sýtenej limonády (napr. citrónovej)
  • 200ml oleja
  • 400g polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

  1. Vajcia, cukor a vanilkový cukor si vyšľahajte.
  2. Počas toho si do zmesi pomaly nalievajte olej a limonádu.
  3. Pridajte si po častiach múku, prášok do pečiva a vyšľahajte zmes ešte raz.
  4. Vložte si cesto do formy multivariča a nastavte si pečenie po dobu 65 minút.
  5. Po signáli dokončenia pridajte ďalších 65 minút. Po upečení vypnite ohrievač a nechajte koláč na 20 minút vychladnúť.
  6. Preklopte si formu multivariča na podložku a počkajte, kým koláč úplne nevychladne.
  7. Výsledkom bude vysoký a nadýchaný dezert s jemnou citrónovou príchuťou.

как испечь бисквит в духовке

Čokoládová piškótová torta v multivariči

Ingrediencie:

  • 250g polohrubej múky
  • 400g cukru
  • 2 vajíčka
  • 1,5 ČL sódy
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 6 PL kakaa
  • 200ml mlieka
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 60ml oleja
  • 200ml vriacej vody

Postup:

  1. Všetky ingrediencie, okrem vody, si zmiešajte a na koniec pridajte aj 200ml vriacej vody.
  2. Potrite si formu multivariča olejom a vylejte do nej cesto.
  3. Nastavte si režim pečenia na 60 minút.

как испечь бисквит в духовке

Piškóta na horúcom mlieku

Ingrediencie:

  • 120ml mlieka
  • 60g masla
  • 165g polohrubej múky
  • 6g prášku do pečiva
  • 165g cukru
  • 3 vajíčka
  • 10g vanilkového cukru

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 175 stupňov a formu na pečenie si vysteľte papierom na pečenie.
  2. Zmiešajte si múku s práškom do pečiva a štipkou soli a dvakrát všetko preosejte.
  3. Mlieko si vylejte do hrnca, pridajte k nemu maslo a varte na miernom ohni až kým sa maslo neroztopí.
  4. Cukor a vajíčka šľahajte po dobu 1 minúty, až kým sa vám nevytvorí hustá pena.
  5. Na tri etapy pridajte do vaječnej zmesi múku a všetko jemne premiešavajte s vareškou.
  6. Opäť si priveďte mlieko s maslom do varu a na dve etapy ho prilievajte do cesta.
  7. Cesto si vložte do formy a pečte v rúre 20-25 minút.

как испечь бисквит в духовке

Podeľte sa s týmito skvelými receptami aj s vašimi priateľmi, aby si aj oni osladili svoj život!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore