Zdravo a chutne: Pečené karfiólové tortily, ktoré sú úplne bez múky

Upečte si diétne tortily z karfiolu a pár základných ingrediencií. Sú bez múky, cukru a chuťovo výraznejšie, než klasické z múky. Odporúčame tortily naplniť obľúbenou omáčkou či zmesou, avšak skvele chutia aj len tak samotné :).

Čas prípravy: 1 h
Porcie: 2
ingrediencie

3/4 karfiolu
2 veľké vajcia
1/4 hrnčeka čerstvých koriandrových lístkov (voliteľné)
šťava z polovice citróna alebo limetky
soľ a korenie na dochutenie
postup

krok 1

Predhrejte rúru na 180 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie a karfiol nakrájajte na malé ružice, ktoré rozmixujte najemno v mixéri. Textúrou by mali pripomínať ryžu.

Cauliflower Tortillas Prep 1

krok 2

Karfiol vložte do misy vhodnej do mikrovlnky a varte na 2 minúty na plný výkon. Premiešajte a ešte raz zopakujte. Potom vsypte karfiol do plátenka a vytlačte z karfiolu čo najviac vody.

Cauliflower Tortillas Prep 2

krok 3

V mise premiešajte karfiol zbavený vody, koriander, vajcia, šťavu z limetky alebo citróna, soľ a korenie. Premiešajte do celistvé zmesi a tvarujte z nej menšie tortily na papier na pečenie. Pečte v rúre približne 10 minút, potom tortily otočte a pečte ďalších 5 až 7 minút. Tortily klaďte na rošt, aby ľahko vychladli.

Cauliflower Tortillas Prep 3

Cauliflower Tortillas Prep 4

krok 4

panvicu rozohrejte na strednom plameni. ideálna je panvica celokovová, pretože tu nepoužívate žiadny olej. Každú tortilu opekajte z oboch strán dohneda.

Cauliflower Tortillas Prep 5

ZDROJrecipegirl.com
Chod hore