Upečte si diétne tortily z karfiolu a pár základných ingrediencií. Sú bez múky, cukru a chuťovo výraznejšie, než klasické z múky. Odporúčame tortily naplniť obľúbenou omáčkou či zmesou, avšak skvele chutia aj len tak samotné :).
Čas prípravy: 1 h
Porcie: 2
ingrediencie
3/4 karfiolu
2 veľké vajcia
1/4 hrnčeka čerstvých koriandrových lístkov (voliteľné)
šťava z polovice citróna alebo limetky
soľ a korenie na dochutenie
postup
krok 1
Predhrejte rúru na 180 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie a karfiol nakrájajte na malé ružice, ktoré rozmixujte najemno v mixéri. Textúrou by mali pripomínať ryžu.
krok 2
Karfiol vložte do misy vhodnej do mikrovlnky a varte na 2 minúty na plný výkon. Premiešajte a ešte raz zopakujte. Potom vsypte karfiol do plátenka a vytlačte z karfiolu čo najviac vody.
krok 3
V mise premiešajte karfiol zbavený vody, koriander, vajcia, šťavu z limetky alebo citróna, soľ a korenie. Premiešajte do celistvé zmesi a tvarujte z nej menšie tortily na papier na pečenie. Pečte v rúre približne 10 minút, potom tortily otočte a pečte ďalších 5 až 7 minút. Tortily klaďte na rošt, aby ľahko vychladli.
krok 4
panvicu rozohrejte na strednom plameni. ideálna je panvica celokovová, pretože tu nepoužívate žiadny olej. Každú tortilu opekajte z oboch strán dohneda.