Manžel dal na záhradu starú vaňu a použil karbobrúsku. Za hodinu z nej vytvoril vec, pri ktorej sa zastavujú všetci

V živote človeka nastane čas, kedy sa rozhodne zrekonštruovať kúpeľňu a vymeniť starú, poškodenú vaňu za nový nablýskaný sprchovací kút. Možno budete prekvapený, no stačí vám pomerne málo úsilia na to, aby ste si z niečoho starého vytvorili funkčný produkt nielen do interiéru, ale aj exteriéru.

использование старой ванны

Prezradíme vám 5 alternatívnych spôsobov, čo robiť s vaňou, ktorú sa už rozhodnete nepoužívať…

  1. Umelý rybník

Starú vaňu môžete zakomponovať pri výrobe umelého rybníka alebo jazierka. Mali by ste však dbať na niekoľko bodov. Po prvé, vaňa musí mať všetky otvory zapečatené. Po druhé, mala by byť zakopaná tesne pod povrchom zeme a okraje uzatvoriť kameňmi či inými dekoratívnymi prvkami tak, aby ste docielili estetickejší vzhľad.

использование старой ванны

  1. Nábytok

Liatinové, oceľové alebo akrylátové vane sa veľmi ľahko môžu premeniť na domáci alebo záhradný nábytok. Koniec koncov, jej hladké krivky sa podobajú na chrbát pohoviek a kresiel. Hlavnou vecou v tejto oblasti je schopnosť vedieť s ňou pracovať. Ak chcete napríklad vytvoriť pohovku, je potrebné z nej odrezať jednu zo stien. V prípade dvoch stoličiek by ste ju mali prerezať  na polovicu.

Čo sa týka dizajnu, môže byť veľmi rôznorodý. Farebnosť, mozaika, rozbité dlaždice, rovnako ako aj šité penové matrace a dekoračné tkaniny. Výsledok bude sršať originalitou!

использование старой ванны

  1. Nádrž na polievanie

Ak máte radi záhradkárčenie, tento nápad je pre vás ako stvorený. Stará vaňa je najlepšie vhodná na vodu, ktorou polievate svoju záhradu. Studená chlórovaná voda z vodovodného potrubia nemá totižto dobrý účinok na rastliny.

что сделать из старой ванны

  1. Kvetinové záhony

Nie je nič jednoduchšie a lacnejšie než to, aby ste si z nepožívanej vane vytvorili veľký kvetináč pre kvetinové záhony.  Ak chcete, aby sa vo vani cítili dobre, vyvŕtajte na dne niekoľko otvorov, cez ktoré bude môcť prenikať prebytočná vlhkosť. Naplňte dno drenážou, na vrch dajte kompost a na neho vrstvu úrodnej pôdy. Ako kompost môžete použiť skosené trávy, listy, listovú zeleninu alebo slamu.

Vaňu možno použiť aj ako skleník. Jednoducho ho zasejte v máji so semenami, napríklad uhorkami a pokryte lutrasilom. Budete prekvapení, aké dobré dobre sa bude dariť vašej úrode!

что сделать из старой ванны

  1. Detský bazén

Stará liatinová alebo akrylová vaňa je pre takúto vec ako stvorená. Princíp je rovnaký ako pri vytváraní umelého rybníka, ale pod drenážnym miestom by mala byť jamka, prehĺbená a naplnená drenážnym materiálom alebo vložená do nádoby bez dna. Tým sa vypustí špinavá voda bez čerpania.

что сделать из старой ванны

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore