Chutné predjedlo pre všetky lenivé gazdinky. S týmto pokrmom ohúrite každú návštevu

Prichystajte si na oslavu či posedenie v kruhu rodiny túto nezvyčajnú pochúťku. Hlavnou surovinou bude sleď obyčajný. Tento pokrm sa pripravuje z ľahko dostupných surovín, takže si ho budete môcť urobiť kedykoľvek. Ako predjedlo určite osloví aj vašich členov rodiny.

Potrebujete

  • 6 vajíčok
  • 1 cibuľu
  • 1/2 mrkvy
  • 1 cvikla
  • 100g sleďa
  • Majonézu (podľa chuti)

Postup

  1. Uvarte si vajíčka, cviklu aj mrkvu.
  2. Uvarene vajíčka olúpte a narežte na polovicu. Vyberte žĺtka a roztlačte ich vidličkou.
  3. Pripravte si zeleninu, nastrúhajte ju nahrubo a cibuľu nakrájajte najemno.
  4. V miske si zmiešajte žĺtky s cibuľou, mrkvou a cviklou. Pridajte majonézu a premiešajte.
  5. Sleďa nakrájajte na kúsky a odstráňte kosti.
  6. Vaječné bielka naplňte zeleninovou zmesou. Na vrch položte plátky sleďa a ozdobte petržlenovou vňatou.

Dobrú chuť!

thumb

zdroj: sovkusom.ru

 

Chod hore