Bardejovský jablkový koláč: Pridala som 1 kg jabĺk a veci, ktoré má doma každý a MEGA koláč bol na svete

Ak ste už dlho hľadali recept na lahodný koláč so sezónnymi jablkami, ste na správnom mieste!

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk
  • 320 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 125 ml vody
  • 125 ml smotany
  • 1/2 ČL sódy
  • 1 vajce
  • 220 g cukru
  • 1 ČL octu

Postup

  1. Dve polievkové lyžice múky si nechajte na krém a zvyšok zmiešajte so zmäknutým maslom, do ktorého prilejete 125 ml vody a dobre premiešajte.

мука

  1. Pridajte do cesta sódu zmiešanú s octom, vytvorte si mäkké cesto, ktoré sa vám nebude lepiť na ruky.

тесто

  1. Jablká zbavte šupky, jadierok a nakrájajte ich na tenké plátky. Môžete použiť jablká rôznych odrôd, koláč bude ešte chutnejší, ak zmiešate sladké s kyslejšími.

ломтики яблок

  1. Vyvaľkajte si cesto, vložte ho do vymastenej formy a na neho poukladajte plátky jablka. Ovocie môžete posypať škoricou a cukrom – voliteľné.

яблоки в форме

  1. Na výrobu krému si zmiešajte cukor, smotanu, vajce a dve polievkové lyžice múky. Všetky ingrediencie vyšľahajte. Mal by vám vzniknúť redší krém.

крем

  1. Krém vylejte na cesto s jablkami a vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečte 40-50 minút, počas toho môžete koláč kontrolovať pomocou špáradla.
  2. Koláč nechajte vychladnúť vo forme a potom ho servírujte s posypaným práškovým cukrom.

кусочек пирога

Koláč môžete podávať s voňavým nesladeným čajom. Nezabudnite sa o tento recept podeliť aj s vašimi priateľmi!

 

foto:takprosto.cc

Chod hore