Túto úžasnú egyptskú chrumkavú tortu som jedla na dovolenke a som šťastná, že mi na ňu dali recept. Teraz si ju môžete spraviť aj vy

Túto super tortu som jedla po prvýkrát na dovolenke a nedám na ňu dopustiť. Dokonca mi na ňu nechali recept a teraz ho môžete mať aj vy

Ingrediencie na cesto:

  • 3 bielka
  • 2,5 PL cukru
  • 1/2 PL múky
  • 50g mletých orechov (vlašské alebo lieskové)

Celkovo vám vyjdú 3 korpusy (ingrediencie si vynásobte tromi), každý pečte po jednom v jednotlivej forme.

Ingrediencie na krém:

  • 10 žĺtkov
  • 10 PL cukru
  • 5 PL múky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 350ml mlieka
  • 170g masla

Chrumkavá šľahačka:

  • 350ml šľahačky
  • 200g cukru
  • 120g nasekaných vlašských alebo lieskových orechov

Postup:

  1. Krém: V hrnci si zmiešajte žĺtka, cukor, múku, vanilkový cukor a mlieko. Za stáleho miešania priveďte zmes k varu. Ešte pred zovretím ju odstráňte z plameňa a miešajte ďalšie minúty. Nechajte vychladnúť, narežte si maslo na kúsky a pridajte ich do krému. Nakoniec všetko vymixujte mixérom dohladka.
  2. Kým krém vychladne prejdite na cesto: Bielka si vyšľahajte do pevnej peny a za neustáleho šľahania pridajte cukor, aby vám vznikla lesklá pena.
  3. Pridajte múku, orechy a jemne vymiešajte do homogénneho cesta. Položte ho do formy s papierom na pečenie alebo do formy vymastenej maslom. Pečte v rúre predhriatej na 170 stupňov približne 20 minút a nechajte vychladnúť.
  4. Cukor si rozpusťte na panvici, nechajte ho trochu skaramelizovať a následne ho vylejte na papier na pečenie.
  5. Skaramelizovaný cukor rýchlo vychladne, preto ho môžete hneď prikryť druhou vrstvou papiera na pečenie a valčekom ho rozdrviť na malé kúsky (nie prášok), aby vám vznikla chrumkavá vrstva.
  6. Chrumkavá šľahačka: Vyšľahajte si zo šľahačky pevnú hmotu a zmiešajte ju so skaramelizovaným cukrom a nasekanými orechmi.
  7. Korpus potrite krémom, šľahačkou a postup opakujte s ďalšími dvoma korpusmi. Vrch torty dozdobte podrveným karamelom a nasekanými orechmi.

Želáme vám dobrú chuť!

1475776750_66223

zdroj: kakzachem.ru

Chod hore