Krehké kuracie prsia so zapečenými zemiakmi. Pochutí si naozaj každý

Neviete čo si pripraviť na obed? Došli vám nápady? Nechcete stráviť celé dopoludnie v kuchyni? Tak my vám dnes ukážeme báječný recept na ktorom si pochutí celá vaša rodina. Preprava je jednoduchá a zvládne ju každý! Navyše nevyžaduje príliš veľké množstvo času.

 ingrediencie

hlavné jedlo
– 1 kg kuracích pŕs
-150 gramov smotany
– 2 vajcia
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička papriky
– Soľ podľa chuti
– Korenie podľa chuti
– hladká múka
– Slnečnicový olej

Príloha
-1 Kg zemiakov
– 1 cibuľa
– 50 g masla
– 100 g údeného syra
– Soľ podľa chuti
– 150 g smotany
– 1 lyžica strúhanky

postup

 1) Vo väčšej mise si pripravíme marinádu. Vyšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, cesnak a koreniny.

 2) Kuracie prsia si naložíme do marinády. Prikryjeme a necháme odležať min. 2 hodiny, lepšie je nechať cez noc (ak máte čas).

 3) Už marinované kuracie prsia si obalíme v hladkej múke a smažíme na slnečnicovom oleji. Keď sú hotové posypeme ich strúhaným údeným syrom.

 4) Teraz sa pustíme do zemiakovej prílohy. Zemiaky si nastrúhame na strúhadle. Dochutíme soľou alebo korením. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a údený syr. Do zmesi pridáme na záver maslo.

 5) Formu si vymastíme olejom a pridáme do nej hotovú zmes! Polejeme kyslou smotanou a ešte posypeme strúhankou. Pečieme v rúre na dozlatista 180 stupňov.

 6) Vyberieme z rúry dáme na tanier spolu s kuracími prsiami a máme hotovo! Dobrú chuť!

Tohle báječné jedlo je skvelé ako obed alebo večera pre celú rodinu! Zdieľajte úžasný recept aj s vašimi priateľmi!

nah-4

zdroj:Sovkusom.ru

Chod hore