Skvelé smotanové čokoládovej kocky bez pečenia, ktoré zvládne pripraviť každý! Pomôžu vám aj vaśe deti alebo vnúčatá

Medzi krémovými sladkosťami je to odjakživa hit! Vzhľadom k tomu, že tento recept je bez pečenia, môžu sa aj deti podieľať na jeho príprave!

Samotná príprava Vám nezaberie príliš veľké množstvo času a zvládne ju aj začiatočník, ktorý nemá v kuchyni veľké skúsenosti.

zloženie:

35 gramov sušienok
10 gramov nasekanéých vlašských orechov
10 g posekaných lieskových orieškov
2 dl mlieka
16 g masla
2 lyžice nesladeného kakaového prášku
2 lyžice cukru
2 lyžičky rumovej esencie
Do krému:

2 balíčky pudingu
10 ml mlieko
3 lyžice cukru
20 g masla
2 lyžice práškového cukru
poleva:

20 gramov mliečnej čokolády
Príprava:

Mleté sušienky umiestnite do misy a pridajte orechy. Pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a dobre prepracujte rukamu. Mlieko sa naleje do zmesi a pomaly pridáva, stačí pridať toľko, až je cesto ľahko tvarovateľné. Záleží na kvalite sušienok, či budú absorbovať veľa mlieka. Hmota sa rozprestrie na plech.

Čím Menšiia forma sa použije, tým vyššia bude torta .. Puding, cukor a mlieko sa vloží do nádoby a varí sa obvyklým spôsobom, potom nechajte vychladnúť za stáleho miešania. Využívame trochu mlieka, aby sa vytvoril hustý a chutný puding.

Maslo a práškový cukor vmiešame do krémového pudingu a necháme pomaly vychladnúť za stáleho miešania. Sušienkový základ pokryjeme vrstvou krému. Roztavíme čokoládu a potom, čo sa ochladí, ju nalejeme na povrch pudingového vlažného krému. Keď sa zmes ochladí a čokoláda stvrdne, nakrájame na plátky.

zdroj: ketkes.com

Chod hore