Domáci chlieb pripravený len zo zemiakov, ktorý chutí lepšie ako ten kupovaný!

Už ste ochutnali chlieb, pripravený zo zemiakov? Nie? Tak teraz máte jedinečnú príležitosť sa s týmto receptom zoznámiť. Chlieb je úžasný. Chrumkavý a veľmi chutný. S chlebom, ktorý kupujete na pultoch supermarketov, sa tento kúsok nedá absolútne porovnať.

Naviac Vám pečenie tohto chleba nádherne prevonia byt. Na raňajky je potom neodolateľný.

INGREDIENCIE

500 g zemiakov
150 ml vlažnej vody
lyžička cukru
2 lyžičky soli
lyžice oleja
100 g ražnej celozrnnej múky (môžete použiť tmavú chlebovú múku)
400 g hladkej múky
20 g droždia
POSTUP

Zemiaky oškrabeme, uvaríme a nastrúhame najemno. Z vlažnej vody, cukru a droždia zrobíme kvások. Až vzíde, pridáme ostatné suroviny a vymiešame cesto.
Necháme ho nakysnúť. Potom vytvarujeme bochník a ten na plechu, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie, necháme znova vykysnúť.

Potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov približne 50 minút.
Zdieľajte tento báječný recept na domáci chlieb i s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Chod hore