Kuracia polievka na chudnutie! Potrebujete len 6 prísad a kilá doslova zmiznú…Schudla som tak 4 kilá

Ľahká polievka s kuracím mäsom a ryžou je veľmi bohatá a sýta. Takýto prvý chod zhromaždí pri stole celú rodinu ešte predtým, ako ho pripravíte: lahodná aróma sa totiž bude vznášať po celom dome. 

Táto kuracia polievka je pomerne nízkokalorická: výborne sa vám hodí do porcií diéty, ktorá odporúča jesť prvé chody ako hlavné. Polievka je zložená hlavne z veľkého množstva bielkovín a nachádza sa v nej málo sacharidov, kvôli čomu je zároveň sýta a ľahká.

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 ks vajec
  • 3 l vody
  • 1 bujón
  • 1 ks citróna
  • 100 g ryže

Príprava

  1. Kuracie mäso si narežte na malé kocky, zalejte vodou a varte okolo 30 minút, alebo dokým nebude mäso hotové. Image result for cut chicken breast
  2. Vajcia dobre rozmiešajte, pridajte šťavu z citróna a 100 ml bujóna.Image result for mix eggs
  3. Ryžu niekoľko ráz premyte, pridajte do hrnca k zvyšnému bujónu a postavte variť.Image result for cook rice soup
  4. Keď ryža zmäkne, uberte oheň a tenkým prúdom do hrnca vlejte vaječnú zmes. Dobre premiešajte, nenechajte zovrieť a vypnite. 

Vetvička petržlenovej vňate alebo kôpru polievku dozdobí a jedlu dodá úžasnú vôňu. Najlepšia bude ak ju budete podávať s krutónmi alebo suchármi, ale aj s kúskami chleba chutí veľmi dobre. Recept sa vám bude hodiť hlavne po sviatkoch, preto vám odporúčame aby ste si ho uložili a v správny moment ho tak mohli nájsť rovno pod rukou!

Chod hore