Sestra si kúpila na trhu staré kapce a takto ich vlastnoručne vylepšila. O jej nápade sa dozvedeli aj na konci mesta

Prichádza zima a spolu s ňou aj chladné počasie. Aby ste nemuseli mrznúť keď idete do práce alebo do školy, je potrebné sa postarať o teplú a pohodlnú obuv. Moja sestra na tento problém našla geniálne riešenie, ktoré potešilo nielen mňa ale aj našu mamu a všetky jej priateľky. Pred týždňom si domov priniesla šedé plstené čižmy. Čudovali sme sa, na čo by jej boli, no po tom, ako na ne použila PVA lepidlo a akrylové farby, boli na nerozpoznanie!

Po stáročia najpohodlnejšie topánky na zimu sa dostali do úzadia a nahradila ich ľahká vodeodolná obuv. Pre mnohých sú plstené čižmy spojené s tradičným vidieckym štýlom, ale vďaka roku 2016 sa všetko zmenilo.

Dnes sa zaradzujú k obľúbenej ženskej obuvi a môžete si vyberať z rôznych druhov farebných prevedení či vzorov. Najbežnejším výrobným materiálom je plsť z hrubej vlny alebo tmavých farieb doplnených zaujímavou potlačou alebo výraznými tvarmi.

Ponúkame vám 11 nápadov, ako plstené čižmy premeniť na najmódnejší kúsok tejto zimy. Krása za málo peňazí!

  1. Na vytvorenie takýchto čižiem budete potrebovať PVA lepidlo, ktoré musí byť dôkladne aplikované na plsť, aby sa farba neabsorbovala do materiálu a rovnomerne sa „uložila“ na huňatý povrch.

Potom, keď je lepidlo úplne vyschnuté (5-8 hodín), je potrebné, aby ste si načrtli vzor štetcom alebo ceruzkou. Tento vzor si                      skopírujete na priesvitný papier, ktorý použijete aj na druhej čižme. Oba nákresy potom vymaľujte výhradne akrylovými farbami!

Nakoniec si topánky vyžehlite cez tenkú tkaninu – po vysušení budú farby vyzerať omnoho sýtejšie.

сделать валенки своими руками

  1. Najpopulárnejšími vzormi sú kvety a ovocie – vyzerajú štýlovo a žensky zároveň.

шитые валенки своими руками

  1. Čižmy so vzorom Deda Mráza, snehuliaka či inou sviatočnou tematikou sa určite hodia aj k nadchádzajúcim vianočným sviatkom.

сувенирные валенки своими руками

  1. Dôkaz, že aj z obyčajných topánok sa dá vytvoriť niečo jedinečné.

валенки своими руками

  1. Potešte nielen seba ale aj vaše deťúrence! Každý člen rodiny sa bude cítiť ako v jednom tíme.

валенки своими руками мастер-класс

  1. Novinkou poslednej sezóny sa stali dizajnové plstené čižmy s 3D zobrazením. Majitelia si nakreslia obrázky so zvieratami, vtákmi alebo niečo abstraktné. Vyzerá to úžasne, nie?

как сшить валенки своими руками

  1. Jednoduché no zároveň výnimočné a originálne…

как сделать валенки своими руками из бумаги

  1. Dievčatá ale aj ženy si vyberajú kvetované vzory, pretože pôsobia žensky a romanticky.

стеганые валенки своими руками

  1. Rôzne modely pre vašich najmenších.

снежинка на валенки своими руками

  1. Takéto čižmy môžu byť skvelým darčekom pre blízkeho človeka.

вышивка на валенки своими руками

  1. Ako z rozprávky!

валяные валенки своими руками

Maľované plstené čižmy nepatria medzi výrobky masovej výroby. Každý model je ručne zdobený, čo znamená, že je jedinečný. Môžete si ich vyrobiť vy sami alebo kúpiť z overených stránok zameraný na výrobky ručnej výroby. S narastajúcou popularitou čižiem narastá aj ponuka skúsených výrobcov a preto bude hľadanie takýchto topánok o niečo jednoduchšie.

 

foto:takprosto.cc

Chod hore