Komoda borovica: Prírodný nábytok s nádychom originality

Ak premýšľate nad kúpou nového nábytku, v základných priečkach zoznamu by nemala chýbať kvalitne vyrobená, estetická komoda. Vhodne zvolený kúsok nábytku dokáže vytvoriť moderné prostredie interiéru, pričom aspekt elegancie splní príjemne pôsobiaca komoda borovica. Aké sú jej špecifické vlastnosti? Ktoré výhody so sebou prináša?

 

Komoda borovica a jej benefity v interiéri

Spomedzi všetkých druhov nábytku má komoda niekoľko vlastností, z ktorých značne účelnou je priestor pre lepšiu organizáciu. Pri výbere sa zamerajte na kúsky s vhodnou šírkou, dĺžkou a hĺbkou, aby ste miesto pre uskladnenie oblečenia využili na maximum. Pri správne zvolenej komode si zachováte postačujúci priestor pre pohyb aj v miestnosti s menšími rozmermi. Úspora miesta je teda ďalšou výhodou kvalitnej komody.

 

Dôležitú úlohu nezohrávajú len praktické funkcie, ale aj dizajn a štýlovosť. Nábytok vyrobený zo solídneho materiálu má vysokú trvácnosť a teda sa doň oplatí investovať. Hoci je komoda borovica bez povrchových úprav sama o sebe estetická, vďaka rozmanitosti štýlov nájdete aj iné farebné verzie, ako je napríklad odtieň bielej. V prípade, že sa u vás zvyknú vyskytovať alergické reakcie, vyhľadajte špeciálne upravené komody s hypoalergénnou farbou. Nielen alergici, ale aj ostatné osoby môžu oceniť ručne vyrábané drevené produkty bez aplikácie toxických prvkov.

 

Pozoruhodné vlastnosti borovicového dreva

Ak ste sa rozhodli, že komoda je ten správny druh nábytku do vášho interiéru, nepodceňte silu materiálu, z ktorého je vyrobená – borovica si v tomto prípade zaslúži vyššiu pozornosť. Prirodzene zachovaný prírodný vzhľad so sebou prináša eleganciu, pre ktorú je komoda borovica tak často vyhľadávaná.

 

Komoda borovica sa čistí jednoduchým spôsobom, pričom obnovu lesku dosiahnete pri zvolení špecializovaných čistiacich prostriedkov. Ešte donedávna bolo náročnejšie nájsť správny produkt pre lesk na tento typ dreva. Pri stúpajúcej popularite a dopyte po borovicovom nábytku sa však vylepšili a viac sprístupnili aj riešenia na jeho čistenie v domácom prostredí.

 

Borovicový nábytok je vo všeobecnosti cenovo dostupnejší ako ostatné druhy materiálov, avšak táto skutočnosť mu na kvalite neuberá. Borovica je totiž jedným z najodolnejších druhov drevín. Znesie aj väčšiu záťaž a je menej pravdepodobné, že na nej nájdete „chybičky krásy“ ako sú puklinky, či škrabance.

Zdroj obrázka: LEKSTOCK 3D / Shutterstock.com

Chod hore