Bravčové plátky na mede s horčicou a cesnakom s pečenými zemiakmi! Najlepšie papáničko na svete!

Bravčové mäso je u nás veľmi obľúbené, takže sa vždy hodia inšpirácie na nejakú novú úpravu. Ak práve takú inšpiráciu hľadáte, skúste tento recept. Jedná sa o lahodné bravčové plátky na mede.

Celé jedlo je zapekané a obsahuje už aj zemiaky. Nielenže teda ušetríte čas pri príprave, ale aj nezašpiníte toľko riadu a po dobrom obede si tak môžete s kľudným svedomím odpočinúť.

zloženie

2,5 kg bravčových plátkov
1 cesnak
soľ, korenie
3 lyžičky medu
2 lyžice horčice
1 lyžička balzamikového octu
2 kg zemiakov
5 cibuľou
olej
Príprava

Rozdrvte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrite každý plátok mäsa z oboch strán.

Olúpte a nakrájajte zemiaky a umiestnite ich do plechu, či zapekacej misky. Pridajte nakrájané cibule.

Na zemiaky s cibuľou položte mäso. Ak máte čas, môžete ho nechať marinovať cez noc.

Zakryte fóliou a pečte, kým zemiaky nie sú mäkké a mäso nepustí šťavu. Nakoniec odstráňte fóliu a pečte ešte 10 minút.

Dobrú chuť!

Chod hore